Karfiolos burgonya padlizsánnal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
170
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
340
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
41.6g karfiol4 kcal
-
23.8g padlizsán6 kcal
-
23.8g burgonya14 kcal
-
9.5g sűrített paradicsom8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
8 kcal
Összesen
40
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 241.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11506 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
170
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 483.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 749 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 23011 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
340
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2736 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
-
0.5 közepes fej karfiol
-
0.5 db padlizsán
-
2 db burgonya
-
80 g sűrített paradicsom
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, a nagyobb rózsákat félbevágjuk.
- A krumplikat karikákra vagy kisebb kockákra szeljük.
- A padlizsánt szeletekre vágjuk.
- A fokhagymát összenyomjuk.
- Egy olyan tűzálló tálat válasszunk, aminek van teteje ( ennek hiányába marad az alufólia).
- A karfiolt és a krumplit a tálba tesszük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk az olajjal, hozzáadjuk a padlizsánt és a fokhagymát és a paradicsompürét.
- Nagyon kevés vizet öntünk alá, mert a zöldségek is engednek levet.
- Mehet a sütőbe, kb. 1 órán keresztül lefedve sütjük 200-220 fokon.
- Én roppanósan szeretem a karfiolt, ennyi idő alatt a krumpli megsül, megpárolódik a karfiol, kicsit szaftos lesz az étel. Kb. még 10-15 percig fedő nélkül sütöm tovább. (A roppanóson azt értem, hogy nem fő szét.)
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5105
- Feltöltés dátuma: 2012. április 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az indiai karfiol mintájára készítettem, csak kicsit variáltam...