r
Nosalty Logó

Karfiolos burgonya padlizsánnal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Karfiolos burgonya padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 340 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2736 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, a nagyobb rózsákat félbevágjuk.
  2. A krumplikat karikákra vagy kisebb kockákra szeljük.
  3. A padlizsánt szeletekre vágjuk.
  4. A fokhagymát összenyomjuk.
  5. Egy olyan tűzálló tálat válasszunk, aminek van teteje ( ennek hiányába marad az alufólia).
  6. A karfiolt és a krumplit a tálba tesszük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk az olajjal, hozzáadjuk a padlizsánt és a fokhagymát és a paradicsompürét.
  7. Nagyon kevés vizet öntünk alá, mert a zöldségek is engednek levet.
  8. Mehet a sütőbe, kb. 1 órán keresztül lefedve sütjük 200-220 fokon.
  9. Én roppanósan szeretem a karfiolt, ennyi idő alatt a krumpli megsül, megpárolódik a karfiol, kicsit szaftos lesz az étel. Kb. még 10-15 percig fedő nélkül sütöm tovább. (A roppanóson azt értem, hogy nem fő szét.)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5105
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 07.

Receptkategóriák

Az indiai karfiol mintájára készítettem, csak kicsit variáltam...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...