Karfiolkrémleves tej- és gluténmentesen
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
117g karfiol12 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
24 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
417g víz0 kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
2500g víz0 kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
18.5g karfiol2 kcal
-
7.9g burgonya5 kcal
-
4.2g sárgarépa2 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
66.2g víz0 kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 685.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 567 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 522.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 1967 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4110.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 3400 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 3132.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11801 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 391 micro
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 131 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 kávéskanál só
-
0.5 kávéskanál bors
-
1 kk fokhagymapor
-
2.5 l víz
Elkészítés
- Tisztítsuk meg a zöldségeket. A karfiolt szedjük rózsákra, a krumplit kockázzuk fel, a répát karikázzuk fel. A hagymát vágjuk apróra.
- Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát.
- Öntsük fel a hagymát a vízzel, tegyük bele a karfiolt, a krumplit és a répát. (Ha úgy szereted, a hagymával együtt párolhatod egy kicsit a répát mielőtt a vizet hozzáadnád.) Tegyük bele a sót, a borsot, a fokhagymaport, és főzzük puhára a zöldségeket közepes lángon.
- Ha minden zöldség megpuhult, jöhet a turmixolás. Ha szeretnénk, hogy legyen a krémlevesben egyben is zöldség, most vegyünk ki belőle kb. egy müzlis tálkányi karfiolt és répát. (Turmixoláshoz én a normál állványos turmixot szeretem használni.) Adagonként szépen krémesítsük mixerben a levest. (Persze a botmixer is jó, arról nem beszélve, hogy kevesebbet koszol az ember vele.)
- Turmixolás után visszakerülhetnek a levesbe a kivett darabos zöldségek.
- Levesbetétnek tehetünk bele készen kapható levesgyöngyöt, pirított kenyérkockát vagy pirított bacont. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 10418
- Feltöltés dátuma: 2016. március 20.
Ajánló
Mivel se glutént, se tejet nem tartalmaz, az ezekre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. Sőt kisbabáknak is adhatjuk (ha már esznek "K betűs" zöldségeket)!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
A kisebbik fiam nem igazán szereti a zöldségeket. Ellenben a krémleveseket szerencsére nagyon, így sokszor készül nálunk a hagyományos darabos levesek helyett krém állagú. Én viszont nemrég belekezdtem egy tejmentes diétába, így a hagyományosan tejszínnel krémesített leves most nem jöhetett számításba a vasárnapi ebédhez. Így született meg ez a -szerintünk - rendkívül finom krémleves. Én pagodakarfiollal készítettem. Ízre nincs különbség. Esztétikailag jobban néz ki, ha hagysz benne darabosan is zöldséget a végén, és talán kevésbé gyorsan fő szét a hagyományos fehér karfiolnál. Ha kedvet kaptál, jó étvágyat hozzá! :)