Karfiolkrémleves Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g karfiol13 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
25g tej14 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
53 kcal
Összesen
182
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g karfiol50 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
728
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
50.7g karfiol5 kcal
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
25.4g főzőtejszín33 kcal
-
10.1g tej6 kcal
-
1g leveskocka3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2.4g napraforgó olaj22 kcal
Összesen
74
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 677 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 116.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
182
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2708.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 1798 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 464.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
728
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2.5 dl főzőtejszín
-
1 dl tej
-
1 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A kockára vágott vöröshagymát kevés sóval az olajon párolni kezdjük, közben hozzáadjuk a darabokra vágott fokhagymát, a rózsáira szedett karfiolt, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve addig pirítjuk amíg a hagyma meg nem puhul.
- Ekkor annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje, hozzáadjuk a leveskockát, lefedjük, és puhára főzzük.
- Miután megpuhult, leszűrjük, de a levét felfogjuk. A karfiolt turmixoljuk, ezután visszatesszük a fazékba, felöntjük a levessel, tejszínnel és a tejjel.
- Után fűszerezzük, és felforraljuk. Ízlés szerint pirított zsemlekockákat vagy kicsit kisütött baconkockákkal tálaljuk. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl sűrű a levesünk /ne legyen szósz szerű az állaga/!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5157
- Feltöltés dátuma: 2013. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon szeretem a krémleveseket, de igazából akkor szoktam készíteni, amikor kicsit nehezebb a főétel, és ez könnyebbé teszi.