r
Nosalty Logó

Karamelltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamelltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 308 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    281.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4320.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1039 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.9 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2111 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1030 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 5421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval.
  2. Beledolgozzuk a tojásokat, a csokoládés pudingporral és a sütőporral elvegyített lisztet, majd a rumot/rumaromát.
  3. Beleforgatunk 10 dkg tortadarát, és a masszát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett kapcsos tortaformába simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A karamell pudingport a tejjel és 2 ek cukorral a szokott módon elkészítjük.
  6. A megolvasztott bevonót csíkokban a kihűlt tortalapra csorgatjuk.
  7. A tejszínt felverjük a maradék cukorral és a habfixálóval, majd elkeverjük a kihűlt pudinggal és a felkockázott tejkaramellák 2/3-ával.
  8. A krémmel megkent tortalapot megszórjuk a maradék tejkaramellával és tortadarával, majd hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21538
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 23.

Ajánló

A tetejére a maradék tejkaramella helyett lehet szórni apróra vágott diót, mogyoró, mandulát. Én olvasztott csokoládéval is lecsurgattam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik barátnőmtől kaptam a receptet. Bátyám születésnapjára készítettem el. Mintha cukrászdából rendeltük volna. Isteni finom és mutatós sütemény. Könnyebb elkészíteni, mint amilyennek első pillantásra tűnik.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...