r
Nosalty Logó

Karamellkrémes párnácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katica
Karamellkrémes párnácskák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    156.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, ez kb. 2 óra hossza, közben elkészítjük a tölteléket.
  2. A pudingot, a keményítőt, a cukrot kb. 1 dl hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel közepes lángon besűrítjük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, néha bele-belekeverve. Hűlés után kihabosítjuk a szobahőmérsékletű vajjal.
  3. A tésztát felengedés után kicsomagoljuk, de hagyjuk a celofánon, és 30 db 6,5×6,5 cm-es kockákra vágjuk. Én ezt a műveletet derelyevágóval készítettem.
  4. A kockákat sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe rakjuk (egy lemezre 15 db kerül), és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  5. A kisült párnácskákat teljesen kihűtjük, majd egy tortadíszítő csővel beletöltjük a krémet. Egy párnácskába bőven elég a cső felének tartalma. Szervírozás előtt a tetejét esetleg, ha kívánják, enyhén porcukrozhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1973
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, könnyű és mutatós nassolni való. Ebből a mennyiségből 30 db töltött párnácskám lett. Annyira eteti magát, hogy legközelebb az egész csomagot felhasználom, akkor esetleg gyümölcsös töltéssel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...