Karamellizált banános lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
327
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1314
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 129.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
327
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 53.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 658.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.9 g
-
Cukor 147 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 517.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
1314
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 60.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Szükségünk lesz először egy kb 26 cm átmérőjű, kivajazott tortaformára, aminek az alján egyenletesen elosszuk a mézet és a narancs héját.
- A réteslapból kivágunk egy kört, kicsit nagyobbat, mint a formánk átmérőjét. (Tipp: legegyszerűbb ha rárakjuk a formánkat és körbevágjuk.) Majd a tésztát villával megszurkáljuk.
- A banánokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, és lapjával lefelé nézve körbe a tortaformába illesztjük. Mikor már szépen körberaktuk az összes banánt, betakarjuk a réteslappal, és a széleken behajtogatjuk úgy, hogy ne tudjon kifolyni a töltelék.
- Előmelegített sütőben 200 C-on aranybarnára sütjük. Mikor kész, tejföllel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1203
- Feltöltés dátuma: 2014. július 05.
Ajánló
Ennek a receptnek az alapja a francia almás tarte tartin. Ami egy fejjel lefelé töltött rétes, aminek a tölteléke általában gyümölcs, amire rákaramellizálódik a cukor. Arra nagyon ügyeljünk, hogyha összecsukható 2 részes formánk van, nagyon jól zárjon. Ezzel egy nagytakarítást spórolhatunk meg, mert sajnos, ahogy olvad a méz, kifolyhat a formából és a sütőbe éghet. Ezért javaslom inkább az 1 részes formát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Villámgyors finomság, amit nem lehet megunni.