r
Nosalty Logó

Karamellizált banános lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Karamellizált banános lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1314 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.9 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1314 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szükségünk lesz először egy kb 26 cm átmérőjű, kivajazott tortaformára, aminek az alján egyenletesen elosszuk a mézet és a narancs héját.
  2. A réteslapból kivágunk egy kört, kicsit nagyobbat, mint a formánk átmérőjét. (Tipp: legegyszerűbb ha rárakjuk a formánkat és körbevágjuk.) Majd a tésztát villával megszurkáljuk.
  3. A banánokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, és lapjával lefelé nézve körbe a tortaformába illesztjük. Mikor már szépen körberaktuk az összes banánt, betakarjuk a réteslappal, és a széleken behajtogatjuk úgy, hogy ne tudjon kifolyni a töltelék.
  4. Előmelegített sütőben 200 C-on aranybarnára sütjük. Mikor kész, tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1203
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 05.

Ajánló

Ennek a receptnek az alapja a francia almás tarte tartin. Ami egy fejjel lefelé töltött rétes, aminek a tölteléke általában gyümölcs, amire rákaramellizálódik a cukor. Arra nagyon ügyeljünk, hogyha összecsukható 2 részes formánk van, nagyon jól zárjon. Ezzel egy nagytakarítást spórolhatunk meg, mert sajnos, ahogy olvad a méz, kifolyhat a formából és a sütőbe éghet. Ezért javaslom inkább az 1 részes formát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Villámgyors finomság, amit nem lehet megunni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...