r
Nosalty Logó

Karamelles-zabpelyhes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Karamelles-zabpelyhes süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A ropogós morzsához

A karamell réteghez

A csokoládébevonathoz

Összesen 422 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A ropogós morzsához

A karamell réteghez

A csokoládébevonathoz

Összesen 5071 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A ropogós morzsához

A karamell réteghez

A csokoládébevonathoz

Összesen 390 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 422 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.5 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1889.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    742 g
  • Cukor
    642 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    289 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1400 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 5071 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

A ropogós morzsához

A karamell réteghez

A csokoládébevonathoz

Elkészítés

A ropogós morzsához

  1. A ropogós zabpelyhes réteghez minden hozzávalót összekeverünk, és egy 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt barnára pirítjuk, majd kivesszük, és félretesszük hűlni.

A karamell réteghez

  1. A karamellhez összekeverjük a cukrot a vízzel, és magas falú edényben, alacsony lángon melegíteni kezdjük.
  2. Amint teljesen elolvadt a cukor, növeljük alatta a lángot, és 6-8 perc alatt aranyszínű (160ºC-os) karamellt főzünk. Fontos, hogy közben már ne kevergessük!
  3. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd alaposan eldolgozzuk, amíg homogén nem lesz.
  4. Még melegen ráöntjük a megsült zabpelyhes rétegre, és félretesszük hűlni.

A csokoládébevonathoz

  1. A csokoládés réteghez felmelegítjük a tejszínt, majd amint forrni kezd, elzárjuk alatta a lángot, ráöntjük az apró darabokra tört csokoládéra, majd addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad. Még langyosan a már kihűlt karamellrétegre öntjük, és elegyengetjük rajta.
  2. Végül az egészet betoljuk a hűtőbe. 1,5-2 óra alatt szépen megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1156
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 50882
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan, mint a snickers, csak annál sokkal finomabb!

Hozzávalók

A ropogós morzsához

A karamell réteghez

A csokoládébevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...