Karamelles croissant-felfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
528
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1055
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 89.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
528
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 499 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 852.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.4 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 179.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 504 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 305 mg
-
Retinol - A vitamin: 497 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
1055
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Tépkedjük nagyobb darabokra a croissant-t, és rakjuk 2 db kisebb vagy 1 db nagyobb sütőformába (befogadóképessége körülbelül 500 ml).
- Melegítsük elő a sütőt.
- Tegyük a cukrot és a vizet egy serpenyőbe, és keverjük/forgassuk (nem szabad fakanállal megkeverni), míg feloldódik a cukor, és karamellizálódik (borostyán színű lesz), ami úgy 3-5 perc.
- Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és adjuk hozzá a tejszínt (vigyázzunk mert szökik) a Bourbont (konyakot) és a tejet. Habverővel keverjük össze, és adjuk hozzá a felvert tojást.
- Öntsük ezt a keveréket gyorsan a kiflikre, és hagyjuk, hogy megszívja magát úgy 10 percig.
- Süssük előmelegített sütőben.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20x15
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5791
- Feltöltés dátuma: 2011. március 04.
Ajánló
Sűrű tejszínnel nagyon finom (nem kell felverni, csak úgy ráönteni).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Maria.
190 recept
Nigella Lawson receptje alapján készült. A Tv Paprikán láttam, és most Valentin napra elkészítettem a férjecskémnek.