r
Nosalty Logó

Karamellás-tejszínhabos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Karamellás-tejszínhabos fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 225 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    305.8 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5728.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    2420 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1585 mg
  • Nátrium
    1381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.9 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 5662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Krém
  2. A kristálycukrot csendes lángon karamellizáljuk, óvatosan hozzáöntünk 4 dl tejet, és hagyjuk, hogy a tejben feloldódjon a karamell.
  3. Ezalatt a tejport és a pudingport a maradék 4 dl tejjel simára kavarjuk, amikor a karamell teljesen feloldódott a tejben, hozzáöntjük a pudingos tejet. Csendes lángon addig kavarjuk, amíg besűrűsödik.
  4. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a vajat, kavarjuk, amíg teljesen felolvad. Ekkor kihűtjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
  5. Felverjük a tejszínhabot, azt is hidegre tesszük.
  6. Tészta
  7. Égetett tésztát készítünk. A vizet felforraljuk, beletesszük a vajat és a sót, amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, egyenként belekavarjuk a tojásokat. Az utolsó tojást felverjük, és fokozatosan adjuk hozzá, és csak annyit, hogy ne folyjon szét a massza (ez függ a tojás méretétől és a liszt minőségétől).
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónál kicsit nagyobb halmokat rakunk. Előmelegített sütőben megsütjük, az ajtót nem nyitogatjuk.
  9. Amikor a tészta kihűlt, éles késsel levágjuk a tetejét, A hideg krémből csillagcsöves habzsákkal tetszőleges mennyiséget nyomunk az alsó részbe, erre nyomjuk a tejszínhabot, és lefedjük a kalappal. Díszíthetjük karamell darabkákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 280
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 24237
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás-tejszínhabos fánk
Csiki Piroska 230 recept

Ajánlatos előző este elkészíteni a karamellkrémet, így biztosan jó lesz az állaga. A karamell pöttyöket, díszeket a tejjel való hígítás előtt vettem ki a felolvasztott cukorból, és olajjal megkent üveg felületre csurgattam.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...