Karamellás-tejszínhabos fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
19g víz0 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g só0 kcal
-
41g tojás52 kcal
A krémhez
Összesen
707
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
150g víz0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
-
330g tojás415 kcal
A krémhez
Összesen
5662
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
6g víz0 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.1g tojás16 kcal
A krémhez
-
9.9g cukor38 kcal
-
31.8g tej18 kcal
-
3.6g karamellás pudingpor14 kcal
-
4g tejpor20 kcal
-
4g vaj28 kcal
-
3.6g tejszínhab por18 kcal
-
11.9g tej7 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
Összesen
225
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 716 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.4 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
707
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.4 g
Zsír
-
Összesen 305.8 g
-
Telített zsírsav 163 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1715 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5728.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 2420 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1585 mg
-
Nátrium 1381 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 594.9 g
-
Cukor 374 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 439.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 258 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 1034 mg
-
Retinol - A vitamin: 2395 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1488 micro
Összesen
5662
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1.5 dl víz
-
15 dkg vaj
-
15 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
6 db tojás
A krémhez
-
8 dl tej
-
10 dkg tejpor
-
10 dkg vaj
-
90 g tejszínhab por
-
3 dl tej
Elkészítés
A tésztához
- Krém
- A kristálycukrot csendes lángon karamellizáljuk, óvatosan hozzáöntünk 4 dl tejet, és hagyjuk, hogy a tejben feloldódjon a karamell.
- Ezalatt a tejport és a pudingport a maradék 4 dl tejjel simára kavarjuk, amikor a karamell teljesen feloldódott a tejben, hozzáöntjük a pudingos tejet. Csendes lángon addig kavarjuk, amíg besűrűsödik.
- Levesszük a lángról, hozzáadjuk a vajat, kavarjuk, amíg teljesen felolvad. Ekkor kihűtjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
- Felverjük a tejszínhabot, azt is hidegre tesszük.
- Tészta
- Égetett tésztát készítünk. A vizet felforraljuk, beletesszük a vajat és a sót, amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, egyenként belekavarjuk a tojásokat. Az utolsó tojást felverjük, és fokozatosan adjuk hozzá, és csak annyit, hogy ne folyjon szét a massza (ez függ a tojás méretétől és a liszt minőségétől).
- Sütőpapírral bélelt tepsibe diónál kicsit nagyobb halmokat rakunk. Előmelegített sütőben megsütjük, az ajtót nem nyitogatjuk.
- Amikor a tészta kihűlt, éles késsel levágjuk a tetejét, A hideg krémből csillagcsöves habzsákkal tetszőleges mennyiséget nyomunk az alsó részbe, erre nyomjuk a tejszínhabot, és lefedjük a kalappal. Díszíthetjük karamell darabkákkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 280
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 24324
- Feltöltés dátuma: 2013. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Ajánlatos előző este elkészíteni a karamellkrémet, így biztosan jó lesz az állaga. A karamell pöttyöket, díszeket a tejjel való hígítás előtt vettem ki a felolvasztott cukorból, és olajjal megkent üveg felületre csurgattam.