r
Nosalty Logó

Karamellás gríz ahogy a Mama készítette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pussycat
Karamellás gríz ahogy a Mama készítette
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A karamellhez

A pudinghoz

Összesen 411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A karamellhez

A pudinghoz

Összesen 2456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A karamellhez

A pudinghoz

Összesen 179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2024.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A karamellhez

A pudinghoz

Elkészítés

A karamellhez

  1. A kristálycukrot egy ek vízzel megpirítjuk félbarnára(ha túl sötét, akkor kesernyés lesz).
  2. Hozzáöntjük a tejet, és felforraljuk, ne ijedjünk meg, nem marad csomós a cukor, el fog olvadni mire a tej felforr.
  3. Beleszórjuk a grízt, és megfőzzük, mint a tejbegrízt.
  4. Elzárjuk a tüzet, és beletesszük a vaníliát ésa tejszínt.Jól elkeverjük, és beleöntjük egy vízzel kiöblített tálba.
  5. Amíg kicsit hűl és dermed, addig megfőzzük a pudingot.
  6. A tejet, tejszínt, cukrot és a pudingport egy lábosban jól elkeverjük, célszerűhabverővel dolgozni, és feltesszük a tűzre. Állandóan kevergetve, sűrűre főzzük, majd levesszük, és beletesszük a vaníliát.
  7. Addigra a grízis megdermedt, most rákenjük a lekvárt, és a tetejére öntjük a vaníliás pudingot.
  8. Betesszük a hűtőbe. Ha kihűlt, lehet tálalni.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13800
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Gyerekkori emlékek fűződnek ehhez a desszerthez. Mama sokszor készítette el nekünk, csak én akkor nem nagyon szerettem, mert a grízes részét nem találtam elég édesnek. Mama biztosan jobban vigyázott az egészségünkre, ami engem, mint gyereket nem érdekelt, csak az édesség. Az igazság az, hogy még a mai napig is édesebben eszek mindent, mint más. Szóval én több cukrot teszek a karamellás grízbe, de így nagyon finom. Aki nem annyira édesszájú, az tehet bele kevesebbet, ízlés szerint.

Hozzávalók

A karamellhez

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...