r
Nosalty Logó

Karamellás-banános pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Karamellás-banános pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sütialaphoz

A karamellhez

A töltelékhez

Összesen 909 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sütialaphoz

A karamellhez

A töltelékhez

Összesen 3637 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sütialaphoz

A karamellhez

A töltelékhez

Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 909 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    252.8 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2519.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.1 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2058 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2014 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 3637 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A sütialaphoz

A karamellhez

A töltelékhez

Elkészítés

A sütialaphoz

  1. Az alaphoz a kekszet ledaráljuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, és összedolgozzuk.
  2. Az így kapott masszát papírral kibélelt piteformába nyomkodjuk.
  3. Ezután jön a vaksütés: a kekszes rétegre újabb sütőpapírt teszünk, akkorát, ami a peremét is befedi, majd megtöltjük rizzsel vagy száraz babbal, 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15 percet sütjük.
  4. Miután lejárt a sütési idő, a sütőpapírt a rizzsel/babbal együtt eltávolítjuk, és megvárjuk, míg kihűl az alap.
  5. Ha már kihűlt a kekszes alap, elkészítjük a karamellt: a vajat teflon serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrozott sűrített tejet, és közepes lángon addig forraljuk, míg sűrű, aranybarna színű lesz.
  6. A banánokat felkarikázzuk, és a kekszes rétegen egyenlően elrendezzük.
  7. A banán karikákra ráöntjük a meleg karamellt, és elsimítjuk rajta (gyorsan kell vele dolgozni, mert ahogy hűl, szilárdul és nem lehet majd szépen elsimítani). Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  8. Ha a karamell már teljesen kihűlt, a hideg tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  9. Kidíszítjük vele a pite tetejét (vagy egyszerűen rá is simíthatjuk).
  10. Legalább 6 órára (de jobb egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  11. Tálaláskor megszórjuk kakaóval.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11147
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Ajánló

További képek az elkészítéshez a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ilyenkor télen elég kevés szezonális alapanyagot lehet beszerezni süteményekhez, így elég komoly fejtörést okozott, milyen gyümölcsös sütit lehetne mégis összehozni. Banán általában mindig van ilyenkor, úgyhogy most ez lett az elsődleges hozzávaló. Előre szólok, hogy elég töményre sikerült, de mértékletes süti, amiből egy szelet is bőven elég.:)

Hozzávalók

A sütialaphoz

A karamellhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...