Karamellás-banános pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
A sütialaphoz
-
50g kekszmorzsa210 kcal
-
38g vaj269 kcal
A karamellhez
-
136 kcal
-
13g vaj90 kcal
A töltelékhez
-
75g banán43 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
6 kcal
-
2 kcal
Összesen
909
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
A sütialaphoz
-
200g kekszmorzsa838 kcal
-
150g vaj1076 kcal
A karamellhez
-
546 kcal
-
50g vaj359 kcal
A töltelékhez
-
300g banán171 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
23 kcal
-
10 kcal
Összesen
3637
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
A sütialaphoz
-
18.3g kekszmorzsa77 kcal
-
13.8g vaj99 kcal
A karamellhez
-
15.6g sűrített tej (cukrozott)50 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
A töltelékhez
-
27.5g banán16 kcal
-
18.3g habtejszín54 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
Összesen
335
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 629.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.5 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 87.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 514 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 504 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
909
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 252.8 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 710 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2519.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 691 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 716 mg
-
Nátrium 910 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.1 g
-
Cukor 167 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 349.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2058 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 2014 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 510 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
3637
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
335
kcal
Hozzávalók
A sütialaphoz
-
20 dkg kekszmorzsa
A karamellhez
-
170 g sűrített tej (cukrozott)
-
5 dkg vaj
A töltelékhez
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés
A sütialaphoz
- Az alaphoz a kekszet ledaráljuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, és összedolgozzuk.
- Az így kapott masszát papírral kibélelt piteformába nyomkodjuk.
- Ezután jön a vaksütés: a kekszes rétegre újabb sütőpapírt teszünk, akkorát, ami a peremét is befedi, majd megtöltjük rizzsel vagy száraz babbal, 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15 percet sütjük.
- Miután lejárt a sütési idő, a sütőpapírt a rizzsel/babbal együtt eltávolítjuk, és megvárjuk, míg kihűl az alap.
- Ha már kihűlt a kekszes alap, elkészítjük a karamellt: a vajat teflon serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrozott sűrített tejet, és közepes lángon addig forraljuk, míg sűrű, aranybarna színű lesz.
- A banánokat felkarikázzuk, és a kekszes rétegen egyenlően elrendezzük.
- A banán karikákra ráöntjük a meleg karamellt, és elsimítjuk rajta (gyorsan kell vele dolgozni, mert ahogy hűl, szilárdul és nem lehet majd szépen elsimítani). Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- Ha a karamell már teljesen kihűlt, a hideg tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
- Kidíszítjük vele a pite tetejét (vagy egyszerűen rá is simíthatjuk).
- Legalább 6 órára (de jobb egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálaláskor megszórjuk kakaóval.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 229
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11150
- Feltöltés dátuma: 2013. február 05.
Ajánló
További képek az elkészítéshez a blogomon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
vikki
85 recept
Ilyenkor télen elég kevés szezonális alapanyagot lehet beszerezni süteményekhez, így elég komoly fejtörést okozott, milyen gyümölcsös sütit lehetne mégis összehozni. Banán általában mindig van ilyenkor, úgyhogy most ez lett az elsődleges hozzávaló. Előre szólok, hogy elég töményre sikerült, de mértékletes süti, amiből egy szelet is bőven elég.:)