r
Nosalty Logó

Karamellás-banános piskóta

Évi néni
Karamellás-banános piskóta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A karamellszószhoz

A piskótához

172
Kalória
3.8g
Fehérje
27.4g
Szénhidrát
5.7g
Zsír
44.8g
Víz
86.4g
Koleszterin
992.9mg
Élelmi rost
18.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellszószhoz

A piskótához

Összesen 172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellszószhoz

A piskótához

Összesen 2066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellszószhoz

A piskótához

Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    328.6 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    537.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    760 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 2066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

A karamellszószhoz

  1. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a cukrot és a vizet, a sót, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett pirítani kezdjük.
  2. Amikor már erősebben barnul, hozzáadjuk a tejszínt is, amivel lávaszerűen bugyborékolni fog, de ha kevergetjük, pillanatok alatt alábbhagy, és lágy, krémes lesz.
  3. A karamellt kihűtjük.
  4. Egy 25x25 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a megpucolt banánokat 2-3 cm-es darabokra szeletelve kirakjuk a forma alját velük.
  5. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral és a vaníliával addig keverjük robotgéppel, míg halvány, krémes nem lesz.
  6. A cukros tojássárgájához keverjük a kihűlt karamellszószt, a sütőporral elkevert lisztet kanalanként, majd fellazítjuk a tojások kemény habjával, és a banánokra öntjük, elsimítjuk. Néhányszor finoman az asztal lapjához ütögetjük a formát, hogy a levegő kijöjjön belőle.
  7. A sütőt előmelegítjük 160 fokra hőlégkeverésen, és kb. 40 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25

A munkahelyem büféjéből kóstoltam meg egy süteményt, amely nagyon megmozgatta fantáziámat, mert nem hittem, hogy a karamellel telepakolt tésztát meg lehet sütni. Hát meg lehet. Sőt, következő alkalommal dupla ennyi karamellel készítem, mert a munkahelyi nagyon karamelles, de mégsem túl édes, kicsit már ragacsos, de mégis lágy, piskótás volt. Addig kísérletezem, míg el nem készítem a pontos mását. A banán pedig onnan jött, hogy még három szemezett velem, és valahova be kellett csempésznem őket.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...