r
Nosalty Logó

Karamellás-banános piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Karamellás-banános piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellszószhoz

A piskótához

Összesen 172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellszószhoz

A piskótához

Összesen 2066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellszószhoz

A piskótához

Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    760 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 2066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A karamellszószhoz

A piskótához

Elkészítés

A karamellszószhoz

  1. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a cukrot és a vizet, a sót, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett pirítani kezdjük.
  2. Amikor már erősebben barnul, hozzáadjuk a tejszínt is, amivel lávaszerűen bugyborékolni fog, de ha kevergetjük, pillanatok alatt alábbhagy, és lágy, krémes lesz.
  3. A karamellt kihűtjük.
  4. Egy 25x25 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a megpucolt banánokat 2-3 cm-es darabokra szeletelve kirakjuk a forma alját velük.
  5. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral és a vaníliával addig keverjük robotgéppel, míg halvány, krémes nem lesz.
  6. A cukros tojássárgájához keverjük a kihűlt karamellszószt, a sütőporral elkevert lisztet kanalanként, majd fellazítjuk a tojások kemény habjával, és a banánokra öntjük, elsimítjuk. Néhányszor finoman az asztal lapjához ütögetjük a formát, hogy a levegő kijöjjön belőle.
  7. A sütőt előmelegítjük 160 fokra hőlégkeverésen, és kb. 40 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1898
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás-banános piskóta
Évi néni 1830 recept

A munkahelyem büféjéből kóstoltam meg egy süteményt, amely nagyon megmozgatta fantáziámat, mert nem hittem, hogy a karamellel telepakolt tésztát meg lehet sütni. Hát meg lehet. Sőt, következő alkalommal dupla ennyi karamellel készítem, mert a munkahelyi nagyon karamelles, de mégsem túl édes, kicsit már ragacsos, de mégis lágy, piskótás volt. Addig kísérletezem, míg el nem készítem a pontos mását. A banán pedig onnan jött, hogy még három szemezett velem, és valahova be kellett csempésznem őket.

Hozzávalók

A karamellszószhoz

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...