Karamell torta Sweetmeat konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A karamellsziruphoz
A tésztához
-
21g margarin149 kcal
-
22g cukor84 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g margarin12 kcal
A krémhez
-
17g margarin120 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
7g habtejszín19 kcal
-
0g só0 kcal
A díszítéshez
-
17g szőlő11 kcal
-
18 kcal
Összesen
600
kcal
- 2% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A karamellsziruphoz
A tésztához
-
125g margarin896 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10g margarin72 kcal
A krémhez
-
100g margarin717 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
0g só0 kcal
A díszítéshez
-
100g szőlő66 kcal
-
20g csokoládédara109 kcal
Összesen
3595
kcal
- 2% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A karamellsziruphoz
A tésztához
-
12g margarin86 kcal
-
12.5g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
1g margarin7 kcal
A krémhez
-
9.6g margarin69 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
3.8g habtejszín11 kcal
-
0g só0 kcal
A díszítéshez
-
9.6g szőlő6 kcal
-
1.9g csokoládédara11 kcal
Összesen
346
kcal
- 2% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.6 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 353 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 332 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
600
kcal
- 2% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 214.2 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1187.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 520 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 411.8 g
-
Cukor 313 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 372.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 1992 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1500 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
3595
kcal
- 2% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
346
kcal
Hozzávalók
A karamellsziruphoz
A tésztához
-
12.5 dkg margarin
-
13 dkg cukor
-
2 csipet só
-
1 db tojás
-
0.3 kávéskanál vanília kivonat
-
120 g finomliszt
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
10 dkg margarin
-
1 ek porcukor
-
40 ml habtejszín
-
2 csipet só
A díszítéshez
-
10 dkg szőlő
-
2 ek csokoládédara
Elkészítés
A karamellsziruphoz
- A cukrot egy edénybe tesszük, és hozzáadunk 40 ml vizet. Ezt kezdjük el nagy lángon melegíteni, amíg gyönyörű aranybarna karamellt nem kapunk. Ekkor adjuk hozzá amaradék (140 ml)vizet, hogy megállítsuk a karamellizálódást. Folyamatosan kevergetve főzzük addig, amíg egy világosbarna színű szirupot nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.
- Keverjük habosra a margarint először önállóan, majd a cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a karamellszirupot (2-3 kanállal hagyjunk a tetejére), majd ha már jól elkeveredett, a tojást és vaníliakivonatot is. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, majd dolgozzuk teljesen simára.
- Margarinnal kenjünk ki egy 18 cm-es tortaformát, töltsük bele a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük fél óráig.
- A margarint elkeverjük a cukorral, belevegyítjük a tejszínt, majd sóval ízesítjük. Egy keveset kiveszünk belőle, amit elkeverünk a maradék karamellsziruppal, ez jön majd a tetejére. Hűtőbe rakjuk, hogy kifagyjon.
- A tortalapot félbevágjuk, megkenjük a krémmel, majd a külsejét is bevonjuk. A tetejére a karamellás krémet kenjük.
- Ízlés szerint szőlőszemekkel díszíthetjük, az oldalára tortadarát szórhatunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 21405
- Feltöltés dátuma: 2013. március 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ősszel, a szüret idején készítettük ezt a karamelltortát, amihez nagyon jól passzolt a szőlő íze.