Karalábés tészta Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
538
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1616
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 499.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 187.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
538
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1499.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 745 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 563.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 367 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 687 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
1616
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tisztított, zsenge karalábékat meghámozzuk, majd egy káposztareszelőn lereszeljük.
- Egy serpenyőben világosra karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a zsírt, felolvasztjuk rajta. Ezután belerakjuk a levétől kinyomkodott karalábét, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve színesre pirítjuk.
- Közben azért sűrűn kevergetni kell, amikor kellően megpuhult és elérte a kívánt színt, összeforgatjuk a kifőtt tésztával. Ízlés szerint tálaljuk cukorral vagy borssal.
- Tipp: a karalábé levét érdemes felfogni, és utána meginni hihetetlenül édes.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 4633
- Feltöltés dátuma: 2018. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
A minap a piacon jártam, és egy idős Mamitól hallottam ezt a receptet, elmondása alapján Ő is anno az Édesanyjától tanulta, gyerekkorában sokszor került az asztalra ez finom tészta. Érdekessége, hogy nincs karalábé íze, inkább a káposztára hasonlít.