r
Nosalty Logó

Karalábés húsgombóc Hajdú Annától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Karalábés húsgombóc Hajdú Annától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

húsgombóc

karalábé"főzelék"

Összesen 426 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

húsgombóc

karalábé"főzelék"

Összesen 2548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

húsgombóc

karalábé"főzelék"

Összesen 78 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 426 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8671.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    5437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2444 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3014 micro
Összesen 2548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

húsgombóc

karalábé"főzelék"

Elkészítés

húsgombóc

  1. Kevés zsiradékon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát és a reszelt fokhagymát.
  2. Hagyjuk picit hűlni, majd egy nagy tálba tesszük, és hozzáadjuk a darált húst, a tojásokat valamint a zsemlemorzsát, és alaposan sózzuk-borsozzuk.
  3. Az egészet alaposan összegyúrjuk, és kigombócozzuk egy tányérra, majd mikor már forr a karalábénk leve, hozzáadjuk és a karalábéval együtt készre főzzük.

karalábé"főzelék"

  1. A hagymát felaprítjuk, majd egy nagy lábosban a zsíron üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a tisztított-kockázott karalábékat, sózzuk-borsozzuk, és pár percet együtt pirongatjuk.
  3. Megszórjuk kevés liszttel, alaposan összeforgatjuk, majd felöntjük 1-1,5 liter alaplével és lefedve félpuhára főzzük.
  4. Kb. negyed óra elteltével hozzáadjuk a húsgombócokat és addig főzzük, míg a gombócok is elkészülnek.
  5. Végül hozzáadjuk a tejfölt, egy kevés citromlevet, és belekeverünk egy nagy csokor aprított petrezselymet. 1-2 perc alatt összefőzzük, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 6458
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a pár hozzávalós karalábés egytálétel a leves és a főzelék közt van valahol félúton, és amennyire egyszerű, ízekben annyira gazdag fogás. Az eredeti recept "csirkés karaláb" néven futott és rengetegszer készítette Anna szegvári nagymamája. Anna a darabolt csirke helyett darált húsból gyúr gombócokat a karalábéhoz, ami így még gyorsabban elkészül, és nem mellesleg kisfiának is nagy kedvence.

Hozzávalók

húsgombóc

karalábé"főzelék"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...