r
Nosalty Logó

Karalábés csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Karalábés csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 389 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3627.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1536.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    621 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 1557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, a meghámozott karalábékat vékony hasábokra, a hagymát apró kockákra daraboljuk.
  2. Az olajon megdinszteljük a hagymakockákat, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük.
  3. Ekkor tesszük hozzá a préselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a karalábét.
  4. Lefedve, saját levében addig pároljuk, amíg a karalábé meg nem puhul. Néha közben megkeverjük.
  5. A tejszínt csomómentesre dolgozzuk a liszttel, és az ételt pár perc alatt besűrítjük vele.
  6. A legvégén beleszórjuk a felaprított petreszelyemzöldet, de azzal már csak épphogy összeforraljuk.
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 27711
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 10.

Ajánló

Arra nagyon ügyeljünk, hogy csak zsenge karalábéból készítsük, különben dobhatjuk ki az egészet! Főtt rizs illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldségehetnékem még mindig tart (és szerintem soha el nem múlik :) ). Nemrégiben volt itthon karalábé, és szerettem volna valami olyasmit enni, ami hasonlít az imádott töltött karalábéra, de hamarabb kész van, és kevesebb ez-az is elég hozzá. Akkor készítettem ezt az ételt először. Akkor tésztát főztem hozzá, de a családi tanács legközelebbre rizst szavazott. És igazuk lett, rizzsel még finomabb, már tudom, merthogy tegnap volt az a bizonyos "legközelebb". Az érdekes az egészben, hogy azóta egy régi szakácskönyvemben találtam egészen hasonló receptet, de abban nincs semmiféle hagyma és petrezselyemzöld, csak egy evőkanál ételízesítő (de olyat én nem használok), és tejszín helyett tejjel habarják be.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...