Karajjal rakott zöldségek
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
117g cukkini19 kcal
-
4700g spárgatök634 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
67g paprika11 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
58g vöröshagyma21 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
117g tejföl231 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Összesen
1341
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
750g sertés rövidkaraj1245 kcal
-
700g cukkini113 kcal
-
28200g spárgatök3804 kcal
-
750g burgonya433 kcal
-
400g paprika66 kcal
-
750g paradicsom135 kcal
-
350g vöröshagyma127 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
700g tejföl1386 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
68g petrezselyem24 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
8034
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
2.3g sertés rövidkaraj4 kcal
-
2.1g cukkini0 kcal
-
85.6g spárgatök12 kcal
-
2.3g burgonya1 kcal
-
1.2g paprika0 kcal
-
2.3g paradicsom0 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
0.5g tojás1 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g trappista sajt1 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
Összesen
23
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76 g
Zsír
-
Összesen 52.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3917.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 1024 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 788 mg
-
Foszfor 1693 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.1 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 3751.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 763 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 316 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 747 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 138 micro
-
β-karotin 4415 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 13135 micro
Összesen
1341
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 455.9 g
Zsír
-
Összesen 315.5 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1556 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23505.4 g
-
Cink 85 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 6144 mg
-
Vas 111 mg
-
Magnézium 4726 mg
-
Foszfor 10157 mg
-
Nátrium 1895 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 38 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1008.4 g
-
Cukor 665 mg
-
Élelmi rost 241 mg
VÍZ
-
Összesen 22506.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3757 micro
-
B6 vitamin: 31 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 4580 mg
-
D vitamin: 298 micro
-
K vitamin: 1895 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 149 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4485 micro
-
Kolin: 2655 mg
-
Retinol - A vitamin: 1407 micro
-
α-karotin 826 micro
-
β-karotin 26492 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 19298 micro
-
Lut-zea 78811 micro
Összesen
8034
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 59 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
23
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg cukkini
-
30 közepes db spárgatök
-
75 dkg burgonya
-
40 dkg paprika
-
75 dkg paradicsom
-
35 dkg vöröshagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
10 dkg trappista sajt
-
1.5 csokor petrezselyem
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A krumplit héjában félig megfőzzük.
- A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk, a krumplit és a tököt meghámozzuk, a tököt hosszára kettévágjuk és kikaparjuk a magjait. Minden zöldséget karikára vágunk.
- A karajt kicsontozzuk (majd egy jó kis levest főzhetünk belőle), és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
- 5 dl tejfölbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és belekeverjük a felaprított petrezselymet.
- Egy tűzálló tálat kikenünk az olajjal. Először a karikára vágott hagymát rendezzük el, majd erre a paradicsom fele jön. Ezután a krumpli fele, a cukkini fele, a paprika fele. Majd az egész mennyiség a tökből. Ezt meglocsoljuk a tojásos-tejfölös mártás felével. Erre elrendezzük a karajszeleteket. Majd jönnek a másik fele mennyiségű zöldségek. Először a cukkini, majd a paprika, majd a krumpli. Erre locsoljuk a maradék mártást, majd rárendezzük a maradék paradicsomkarikákat. A rétegeket enyhén megsózzuk (hisz a mártásban is van só).
- Alufóliával letakarjuk, és hideg sütőbe téve 210 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
- Közben a sajtot lereszeljük, és összekeverjük a maradék 2 dl tejföllel.
- Ha letelt a sütési idő levesszük az alufóliát, és rákenjük a sajtos tejfölt. Visszatoljuk a sütőbe, és pirosodásig kb. 10-15 percig sütjük még.
- Melegen tálaljuk ezt a roppant finom egytálételt.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x37
- Sütés ideje: 65 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4873
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Az ősz kezdete van, és arra gondolva, hogy már nem sokáig lesznek finom, friss, magyar zöldségek, jó áron vettem mindenféle zöldséget és karajt. Szeretem a rakott egytálétel finomságokat, így ezt az ételt találtam most ki. Mindenkinek nagyon ízlett, így nem mondhatom, hogy mivel én készítettem, ezért elfogultságból érzem, hogy nagyon finom. A hozzávalók már tisztított mennyiségek. 100 gramm 110 kalória.