r
Nosalty Logó

Karajcsíkok balzsamecetes-fügés raguval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Karajcsíkok balzsamecetes-fügés raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2356.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1255 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1363.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    759 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst, és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük. A wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt lila hagymát és pároljuk üvegesre.
  2. Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra feldarabolt húst, majd pirítsuk fehéredésig. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a mézet, az őrölt fahéjat, és a balzsamecetet. Alaposan keverjük össze, és pár percig kevergetve pároljuk tovább.
  3. Ezután öntsük hozzá a vizet, majd fedjük le a wok (v. serpenyő) tetejét úgy, hogy éppen csak egy kicsi rés maradjon. Néha megkeverve pároljuk puhára a húst.
  4. Amikor a hús már megpuhult és a szaftjára sült, adjuk hozzá a feldarabolt fügét. Óvatosan forgassuk össze, majd szintén lefedve, pároljuk még néhány percig, hogy a füge is kellően megpuhuljon, és az ízek összefőjenek. (vigyázzunk nehogy túl sokáig pároljuk a fügével, mert akkor az teljesen összetörik)
  5. Közben enyhén sós vízbe főzzük ki a rizst. (ízlés szerint más köret is készíthetünk hozzá pl. krumplipürét)
  6. Tálaláskor szedjük tányérokra a rizst, majd kanalazzuk rá a húsos-fügés ragut. (Amennyiben aszalt fügével készítjük el, akkor a fügét akkor adjuk hozzá a húshoz amikor az már félig megpuhult, és így főzzük készre.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 679
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...