r
Nosalty Logó

Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben

4,6

9 ÉRTÉKELÉS121 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1163
Kalória
70.2g
Fehérje
49.1g
Szénhidrátok
76.2g
Zsír
584.8g
Víz
169.3g
Koleszterin
10.9g
Rost
18.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4645 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3435.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    2466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    584.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1102 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 1163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.8 g

Zsír

  • Összesen
    304.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13742.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    2702 mg
  • Nátrium
    9863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    2339.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    538 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    4406 micro
  • β-crypt
    1325 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1767 micro
Összesen 4645 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. Az almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek).
  2. A tepsi közepét kirakjuk a szalonnával.
  3. Ráfektetjük a hússzeleteket, arra a káposzta felét.
  4. Kirakjuk a kolbászkarikákkal, rátesszük a káposzta másik felét és beborítjuk szalonnacsíkokkal.
  5. Körérakjuk a krumpli, hagyma, paprika és alma gerezdeket, megsózzuk és olajjal locsoljuk.
  6. Forró sütőbe téve, közepes állásnál lassan sütjük, hogy jól összeérjenek az ízek, azaz lassan piruljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A piacom ihlette ezt a remekre sikerült ételt: Balázs mesélte, hogy a trágyahordáskor tepsiben sütöttek savanyú káposztát krumplival és szalonnával. Természetesen a káposztát ő termelte és savanyította, én is abból készítettem (Isteni!), a krumplit is Szarvas Balázsék termelték, a szalonna őnáluk a saját disznó vágásából, énnálam szeletelt bacon a boltból. Kicsit felspéciztem az ötletet, azóta ő is kipróbálta, Nektek is ajánlom, de csak akkor, ha valami EXTRA finomságra vágytok!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Joghurtos kuglóf

A héten vásároltam egy kisebb kuglófformát (16 cm átmérő, kb. 0,9 l űrtartalom), amelyet ki kellett próbálni, de süthetjük őzgerinc-, torta- vagy akár muffinformákban is. Én most ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!