r
Nosalty Logó

Karaj cukkinis bundában sütve

5,0

2 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Karaj cukkinis bundában sütve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Szeletekhez:

Bundához:

Forgatáshoz:

430
Kalória
43.9g
Fehérje
19.6g
Szénhidrátok
17.8g
Zsír
170.9g
Víz
202g
Koleszterin
892.5mg
Rost
1.9g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szeletekhez:

Bundához:

Forgatáshoz:

Összesen 430 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szeletekhez:

Bundához:

Forgatáshoz:

Összesen 1713 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szeletekhez:

Bundához:

Forgatáshoz:

Összesen 152 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 430 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4660.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    2078 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    683.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2926 micro
Összesen 1713 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

Szeletekhez:

  1. Legelőször a megtisztított cukkinit sajtreszelőn lereszeljük, ha zsenge, a héját nem szükséges eltávolítani. Meghintjük sóval, és hagyjuk állni.
  2. A husikat kicsit kiklopfoljuk, és besózzuk.
  3. A forgatáshoz egy tálkába szórunk 3 evőkanál lisztet. A sütéshez az olajat felforrósítjuk.

Bundához:

  1. Ha a cukkini levet eresztett, jól kicsavarjuk, és egy tálkába rakjuk.
  2. Beleütünk két tojást, hozzáadunk egy csipet sót, egy csipet borsot, egy teáskanál fokhagymakrémet (esetleg belezúzzuk a fokhagymákat), és jól összekeverjük.
  3. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, közben keverjük, és legvégül a tejjel hígítjuk.

Forgatáshoz:

  1. A husikat először megforgatjuk a lisztben, majd a cukkinis masszában, kicsit lecsöpögtetjük, és a forró olajban, közepestől kisebb lángon mindkét oldalukat barnára sütjük.
  2. Az olajból kiemelt szeletek bundája keménynek tűnhet, erre jó megoldás, ha konyhai papírtörlővel bélelt, fedeles jénaiba rakjuk, míg ki nem sül az összes. Ott jól átgőzölődnek, a karaj is puhul még, sőt kellőképpen meleg is marad a sütés végére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 7 perc

Ha már a fülünkön is a cukkini folyik, akkor minden ételbe csurran egy kevéske. Nem volt ez másképp ezzel a bundás karajjal sem. Mondanom sem kell, hogy nem rontotta el. A husi tökéletesen puha, szaftos volt a cukkinis kéreg alatt. A gyerekek kedvéért sült krumpli volt hozzá a köret, de kipróbáltuk úgy is, hogy a tetejére fokhagymás tejfölt kentünk, és megszórtuk reszelt sajttal. Hm, fincsi volt :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!