r
Nosalty Logó

Karácsonyi narancsos fánkocska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi narancsos fánkocska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 2888 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2277.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    421 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    954 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1350 micro
Összesen 2888 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, cukorral és a sütőporral. Hozzáadjuk a narancslét, a tojássárgákat és az olajat, amivel még rövid ideig tovább verjük, hogy az egész egynemű legyen.
  2. A lisztben elkeverjük a fűszerkeveréket és a kandírozott narancshéjat, majd kanállal óvatosan a felvert habba forgatjuk.
  3. 12 db-os (nagyméretű) muffinsütőbe papírokat rakunk, és a masszát belekanalazzuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Az öntethez kikeverjük a tejszínt a cukorral, tojássárgákkal, és a keményítővel, majd hozzáadva a narancslét, narancshéjat és likőrt, sűrűre főzzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a forró krémbe keverjük.
  5. A behűtött öntetet tálaláskor tegyük a muffinokra. Csokiforgáccsal, narancsszelettel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9004
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi karácsonyi ízvilágú desszert, amit az ünnepi ebéd vagy vacsora részeként is felszolgálhatunk.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...