r
Nosalty Logó

Karácsonyi-féle diós isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Karácsonyi-féle diós isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz, a töltéshez és díszítéshez

Összesen 1227 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz, a töltéshez és díszítéshez

Összesen 6132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz, a töltéshez és díszítéshez

Összesen 428 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    89.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1227 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    447.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    205 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6310.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    2947 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2054 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1600 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 6132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz, a töltéshez és díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a sütőporos liszttel elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a xukor zérót, az őrölt vaníliát, a darált diót, csipet sót, rumaromát, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.
  3. A tésztát egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A díszítésre szánt diót pár percre betoljuk a sütőbe, hogy illatosra piruljon, majd félretesszük.
  5. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk (én 7,5 cm átmérőjű formát használtam).
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire téve 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. A tésztakorongokat kettesével még langyosan dzsemmel (sárgabarackdzsem citrommal)összeragasztjuk.
  8. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, bevonjuk vele az islerek tetejét, majd pirított dióval díszítjük.
  9. Türelmünktől függően egy-két napig pihentetjük. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 307
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 37183
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyu leánykori neve Karácsonyi; s mivel az ő anyukájától származik a recept, így lett ez az isler Karácsonyi-féle. Gyermekkorom egyik legkedvesebb süteménye. Anyu nővére és anyukája -Magdika és Messzemama- mindig együtt sütötték az islert nekünk, gyerekeknek, mikor anyuékkal elmentünk hozzájuk Soroksárra. Mikor még kicsik voltunk, akkor neveztük el így mamát, mert hát olyan messze laktak. Aztán később persze szépen megtanultuk, hogy kit hogy hívnak, de valahogy Karácsonyi-mama mindig Messzemama maradt. :) Jól emlékszem, egyszer együtt sütöttünk mamáéknál. Öt lány a konyhában -Mama, Magdika, Anyu, húgom és én- három generáció. :) Nem is tudom, hogy fértünk ott el, de olyan volt az egész, mint egy vidám tánc. Aztán másnap megkóstoltuk a nagy remekművet. Diós-csokoládés-omlós... Azóta sem ettem olyan finomat. Régebben sütöttünk párszor anyuval is, és most elkértem tőle a receptet. Tudom, hogy sosem lesz ugyanolyan, mint régen... De azért nagyon finom. Az eredeti recept 25 dkg cukrot használ. Nekem ebből az adagból 25 db kész sütemény lett. A lapokat három adagban sütöttem ki. A sárgabarackdzsemet botmixerrel kicsit aprítottam, hogy ne maradjanak benne túl nagy gyümölcsdarabok, így a citromhéjból is jutott minden süteménybe. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz, a töltéshez és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...