Kapros zöldbabfőzelék Flikflak konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Flikflak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
367
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
735
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
41.6g zöldbab11 kcal
-
24.9g víz0 kcal
-
15g kapor6 kcal
-
16.6g tejföl33 kcal
-
1.2g finomliszt5 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
61
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 844.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 499.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 548 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 859 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1413 micro
Összesen
367
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1689.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 750 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 999.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1097 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 1718 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2827 micro
Összesen
735
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
3 dl víz
-
2 dl tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldbabot kevés olajraaz edénybe tesszük.
- 1-2 perc után sót hintünk rá, és a vízzel felengedjük, majd lefedve főzni kezdjük.
- Forrás után kis lángon főzzük tovább.
- Amikor a zöldbab megpuhult, rátesszük az aprított kaprot,és újabb pár perc múltával a tejföl és liszt keverékével behabarjuk.
- Pár percig még főzzük tovább, hogy a főzelék besűrűsödjön, és a liszt íze teljesen elfőjön. Amennyiben szükséges, még egy kis vízzel hígítjuk, de eztán újabb pár percre a tűzön hagyjuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11609
- Feltöltés dátuma: 2013. március 12.
Ajánló
Akár még hidegen is... Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Flikflak
30 recept
Mit is kezdhetnék akkor, ha nem vajbabot, hanem csak zöld zöldbabot kapok... Így kezdődött...