Kapros tzatziki
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
amarilisz1
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
7 kcal
-
75g joghurt46 kcal
Összesen
103
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
800g kígyóuborka116 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
28 kcal
-
300g joghurt183 kcal
Összesen
412
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
61.6g kígyóuborka9 kcal
-
13.9g kapor6 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2 kcal
-
23.1g joghurt14 kcal
Összesen
32
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 290.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
103
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2055.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 871 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1160.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 815 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 364 micro
-
β-crypt 202 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
412
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
-
2 db kígyóuborka
-
1 csokor kapor
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
3 dl joghurt
Elkészítés
- Az uborkát meghámozzuk, lereszeljük. Sóval összekeverve, 10-15 percig állni hagyjuk.
- Az ötethez összekeverjük a joghurtot, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott, friss kaprot és a salátaöntet-port.
- Kézzel alaposan kicsavarjuk az uborkát, és az öntethez keverjük.
- Tálalásig hűtőben jól lehűtjük.
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9137
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.
Ajánló
A saláta mellé jól illik a párolt-sült hús vagy darált sertéshúsból saját módon készített pjeckavica sült burgonyával vagy krumplipürével.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
amarilisz1
6 recept
Láttam akciós az öntetpor, gondoltam, kipróbálom ezt a salátát. Most csináltam először, nagyon jól sikerült, a férjem az utolsó cseppig megette.