r
Nosalty Logó

Kapros túróval töltött durum tortellini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Kapros túróval töltött durum tortellini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejszínes mártáshoz

A fokhagymás vajhoz

Összesen 629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejszínes mártáshoz

A fokhagymás vajhoz

Összesen 2516 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejszínes mártáshoz

A fokhagymás vajhoz

Összesen 189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1792.3 g
  • Cink
    167 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    132 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7169.3 g
  • Cink
    669 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    526 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    2837 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2516 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.8 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tejszínes mártáshoz

A fokhagymás vajhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, egy kevés vizet, majd elkezdjük összedolgozni a tésztát. A vizet csak apránként adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem veszi fel majd a teljes mennyiséget.
  2. Ha már összeállt a tészta, deszkára kitesszük és ott gyúrjuk tovább. Nagyjából 5 perc alatt szépen kidolgozzuk a tésztát. Jó masszív, rugalmas tésztát kell kapnunk.
  3. Műanyag zacskóba téve legalább egy órát pihentetjük.
  4. Míg a tészta pihen, a kaprot finomra vágjuk és a túróval, tejföllel jól kikeverjük. Sóval ízesítjük.
  5. Pihentetés után a tésztát kisebb adagokban (a többi a zacskóban marad, hogy ne száradjon), alaposan lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra és nagyjából négyszögletesre nyújtjuk.
  6. Ezután kb. 4x4 cm-es négyzetekre vágjuk.
  7. Minden kis négyzet közepébe egy kevés tölteléket helyezünk, majd következik a formázás.
  8. Félbe hajtjuk a kis tésztanégyzetet úgy, hogy először két szemben lévő sarkát összenyomjuk (mintha szalvétát hajtogatnánk). Így kapunk egy háromszöget. Ezután a háromszög csúcsától lefelé haladva szépen összedolgozzuk a széleken a két réteg tésztát. Vigyázzunk, hogy a töltelék ne nyomódjon ki.
  9. Mikor a két széle kész van, a háromszög két oldalsó csúcsát összefogjuk, jól összedolgozzuk, így kis batyut formázunk a tésztából.
  10. Egy kis lábasban elkeverjük a főzőtejszínt a tejföllel és sóval, közepes lángon összeforraljuk.
  11. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, a két gerezd fokhagymát félbevágjuk, majd vágott felükkel a vajba tesszük és 2-3 percig együtt hevítjük, hogy a vaj átvegye a fokhagyma ízét. Ezután a gerezdeket kivesszük.
  12. A tortellinit kisebb adagokban forró, lobogó sós vízbe dobjuk, és 3 perc alatt készre főzzük; ezalatt szépen megnőnek és feljönnek a víz tetejére.
  13. Eközben a fokhagymás vajon megpirítjuk a kockákra vágott tarját, majd kis tálra kitesszük.
  14. A kész tortellinit szedőkanállal egy szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen, majd a forró fokhagymás vajon átforgatjuk (vigyázzunk a vajra, nehogy megégjen).
  15. Forrón tányérokra szedjük, meglocsoljuk a tejszínes mártással, megszórjuk a pirított tarjával és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11359
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első házi tortellinim. :) Idejét sem tudom, hogy mikor ettem ilyesmit utoljára. Azt hiszem még Olaszországban, egy családi nyaralás alkalmával. Hűűű... de rég volt. Még kislány voltam. Tegnap, ahogy a durum tagliatellét csináltam, eszembe jutott, hogy ma valamiféle töltött tésztát is kellene készíteni. A héten vettem túrót, mert azt terveztem, hogy egyik nap csusza lesz a vacsora. De amint megláttam, hogy ott csücsül a hűtőben, tudtam, hogy ez lesz a töltelék jó kaprosan. Párom máshogy nem is eszi meg a kaprot, csak így, sós túrós töltelékben. :) Szóval gondoltam meglepem. Négy adagban nyújtottam, vágtam, töltöttem és formáztam a tésztát... hát eltartott egy darabig, de nagyon megérte a szöszmötölés. Jó meglepetés lett. Én most csak a felét főztem ki, a másik adag ment szépen a fagyasztóba. Legalább az is tesztelve lesz. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tejszínes mártáshoz

A fokhagymás vajhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...