Kapros túróval töltött durum tortellini
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
100g durumliszt339 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A tejszínes mártáshoz
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g só0 kcal
A fokhagymás vajhoz
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
400g durumliszt1356 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A tejszínes mártáshoz
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
A fokhagymás vajhoz
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
29.9g durumliszt101 kcal
-
14.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A tejszínes mártáshoz
-
11.2g főzőtejszín15 kcal
-
3g tejföl6 kcal
-
0g só0 kcal
A fokhagymás vajhoz
-
3.1g vaj23 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
3.7g füstölt-főtt tarja7 kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1792.3 g
-
Cink 167 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 132 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 709 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 187.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.8 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7169.3 g
-
Cink 669 mg
-
Szelén 366 mg
-
Kálcium 957 mg
-
Vas 526 mg
-
Magnézium 715 mg
-
Foszfor 2837 mg
-
Nátrium 1036 mg
-
Réz 28 mg
-
Mangán 34 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 750.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1202 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 452 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 497 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535.8 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg durumliszt
-
2 dl víz
-
1 csipet só
A töltelékhez
A tejszínes mártáshoz
A fokhagymás vajhoz
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, egy kevés vizet, majd elkezdjük összedolgozni a tésztát. A vizet csak apránként adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem veszi fel majd a teljes mennyiséget.
- Ha már összeállt a tészta, deszkára kitesszük és ott gyúrjuk tovább. Nagyjából 5 perc alatt szépen kidolgozzuk a tésztát. Jó masszív, rugalmas tésztát kell kapnunk.
- Műanyag zacskóba téve legalább egy órát pihentetjük.
- Míg a tészta pihen, a kaprot finomra vágjuk és a túróval, tejföllel jól kikeverjük. Sóval ízesítjük.
- Pihentetés után a tésztát kisebb adagokban (a többi a zacskóban marad, hogy ne száradjon), alaposan lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra és nagyjából négyszögletesre nyújtjuk.
- Ezután kb. 4x4 cm-es négyzetekre vágjuk.
- Minden kis négyzet közepébe egy kevés tölteléket helyezünk, majd következik a formázás.
- Félbe hajtjuk a kis tésztanégyzetet úgy, hogy először két szemben lévő sarkát összenyomjuk (mintha szalvétát hajtogatnánk). Így kapunk egy háromszöget. Ezután a háromszög csúcsától lefelé haladva szépen összedolgozzuk a széleken a két réteg tésztát. Vigyázzunk, hogy a töltelék ne nyomódjon ki.
- Mikor a két széle kész van, a háromszög két oldalsó csúcsát összefogjuk, jól összedolgozzuk, így kis batyut formázunk a tésztából.
- Egy kis lábasban elkeverjük a főzőtejszínt a tejföllel és sóval, közepes lángon összeforraljuk.
- Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, a két gerezd fokhagymát félbevágjuk, majd vágott felükkel a vajba tesszük és 2-3 percig együtt hevítjük, hogy a vaj átvegye a fokhagyma ízét. Ezután a gerezdeket kivesszük.
- A tortellinit kisebb adagokban forró, lobogó sós vízbe dobjuk, és 3 perc alatt készre főzzük; ezalatt szépen megnőnek és feljönnek a víz tetejére.
- Eközben a fokhagymás vajon megpirítjuk a kockákra vágott tarját, majd kis tálra kitesszük.
- A kész tortellinit szedőkanállal egy szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen, majd a forró fokhagymás vajon átforgatjuk (vigyázzunk a vajra, nehogy megégjen).
- Forrón tányérokra szedjük, meglocsoljuk a tejszínes mártással, megszórjuk a pirított tarjával és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 215
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11359
- Feltöltés dátuma: 2013. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az első házi tortellinim. :) Idejét sem tudom, hogy mikor ettem ilyesmit utoljára. Azt hiszem még Olaszországban, egy családi nyaralás alkalmával. Hűűű... de rég volt. Még kislány voltam. Tegnap, ahogy a durum tagliatellét csináltam, eszembe jutott, hogy ma valamiféle töltött tésztát is kellene készíteni. A héten vettem túrót, mert azt terveztem, hogy egyik nap csusza lesz a vacsora. De amint megláttam, hogy ott csücsül a hűtőben, tudtam, hogy ez lesz a töltelék jó kaprosan. Párom máshogy nem is eszi meg a kaprot, csak így, sós túrós töltelékben. :) Szóval gondoltam meglepem. Négy adagban nyújtottam, vágtam, töltöttem és formáztam a tésztát... hát eltartott egy darabig, de nagyon megérte a szöszmötölés. Jó meglepetés lett. Én most csak a felét főztem ki, a másik adag ment szépen a fagyasztóba. Legalább az is tesztelve lesz. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/