Kapros-túrós húsrolád
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
460
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1837
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
42.9g csirkemellfilé51 kcal
-
19.1g bacon75 kcal
-
23.8g tehéntúró35 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
8.6g kapor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
175
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.4 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1460.1 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 179.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
460
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177.8 g
Zsír
-
Összesen 113.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5840.3 g
-
Cink 657 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 1926 mg
-
Nátrium 1873 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 717.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 487 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 607 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
1837
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 556.7 g
-
Cink 63 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 29 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót összekeverjük a tojással és a finomra vágott kaporral. Ízlés szerint sózzuk, de ha juhtúrót használunk, akkor egyáltalán nem szükséges.
- A 2 csirkemellfiléből megpróbálunk két, minél nagyobb vékony szeletet formálni úgy, hogy lapjában több helyen bevágjuk, és kiterítjük. Finoman kiklopfoljuk.
- Egy alufóliát kiolajozunk (vajazunk), és téglalap alakban ráterítjük a húst. Egyenletesen rákenjük a tölteléket. A fólia segítségével feltekerjük.
- Egy másik alufóliára kissé ferdén felsorakoztatjuk a bacon szeleteket. A húsroládot óvatosan ráfordítjuk, majd a második alufólia segítségével körbetekerjük a húst a baconnel.
- Alufóliástul tesszük egy tepsire, és előmelegített sütőbe toljuk. Fél óra múlva levesszük a fóliát, és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon megpiruljon.
- A sütőből kivéve pihentetjük 5-10 percet, majd éles késsel szeleteljük, ha frissen akarjuk fogyasztani. Ha viszont hidegtálhoz készítjük, tegyük egészben hagyva, fóliába csavarva a hűtőbe legalább egy órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 359
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 15505
- Feltöltés dátuma: 2012. június 19.
Ajánló
Ugyanez őzgerinc formában is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Kaporimádatom már tavaly óta tart, és tavasszal alig vártam, hogy megjelenjen a piacon a friss kapor. Azóta mindig tartok itthon, és nem győzök tobzódni a különféle kapros ételekben. Most egy dupla névnap volt az alibim, hogy újfent használhassam. S mivel hidegtálat kértek az ünnepeltek, abba csempésztem bele. Nagyon meg voltak vele elégedve.