r
Nosalty Logó

Kapros-túrós húsrolád

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kapros-túrós húsrolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1837 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 460 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5840.3 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    1873 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1837 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.7 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a tojással és a finomra vágott kaporral. Ízlés szerint sózzuk, de ha juhtúrót használunk, akkor egyáltalán nem szükséges.
  2. A 2 csirkemellfiléből megpróbálunk két, minél nagyobb vékony szeletet formálni úgy, hogy lapjában több helyen bevágjuk, és kiterítjük. Finoman kiklopfoljuk.
  3. Egy alufóliát kiolajozunk (vajazunk), és téglalap alakban ráterítjük a húst. Egyenletesen rákenjük a tölteléket. A fólia segítségével feltekerjük.
  4. Egy másik alufóliára kissé ferdén felsorakoztatjuk a bacon szeleteket. A húsroládot óvatosan ráfordítjuk, majd a második alufólia segítségével körbetekerjük a húst a baconnel.
  5. Alufóliástul tesszük egy tepsire, és előmelegített sütőbe toljuk. Fél óra múlva levesszük a fóliát, és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon megpiruljon.
  6. A sütőből kivéve pihentetjük 5-10 percet, majd éles késsel szeleteljük, ha frissen akarjuk fogyasztani. Ha viszont hidegtálhoz készítjük, tegyük egészben hagyva, fóliába csavarva a hűtőbe legalább egy órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 359
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15447
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 19.

Ajánló

Ugyanez őzgerinc formában is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaporimádatom már tavaly óta tart, és tavasszal alig vártam, hogy megjelenjen a piacon a friss kapor. Azóta mindig tartok itthon, és nem győzök tobzódni a különféle kapros ételekben. Most egy dupla névnap volt az alibim, hogy újfent használhassam. S mivel hidegtálat kértek az ünnepeltek, abba csempésztem bele. Nagyon meg voltak vele elégedve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...