r
Nosalty Logó

Kapros-túrós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Kapros-túrós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 411 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3631 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kaprot finomra aprítjuk. A túrót egy mély tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot (vagy a kiskanál sót), és botmixerrel teljesen pépesítjük. Ezután belekeverjük a finomra aprított kaprot.
  2. A leveles tésztát kiengedjük, sütőpapírra tesszük. Vékonyan alálisztezünk, és kb. 40x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a túrós masszát. A papír segítségével felgöngyöljük. Ezután kb. négy centiméteres darabokat vágunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a csigákat, egymástól kicsit távolabb. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt arany színűre sütjük. Ez egy tepsi sütési ideje. A tepsiből kivéve langyosra hűtjük és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2281
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 21.

Ajánló

A tényleges sütési időt akkor kapjátok meg, ha a 25 percet megszorozzátok az általatok használt tepsik számával. Én kétszerre tudtam kisütni a 18 db kapros-túrós csigát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-túrós csiga
Lizinka_ 604 recept

Nagyon egyszerű kapros-túrós finomság, ami nem csak édesen készíthető. Sós vendégvárónak is megfelel, ha cukor helyett egy kis kanál sót teszünk bele. De akár édesen, akár sósan készítjük az biztos, hogy a család és a vendégek egyik kedvence lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...