Kapros-tejszínes metélt bébi patiszonnal és cukkinivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
83g hosszúmetélt309 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
2400g patisszon238 kcal
-
667g cukkini108 kcal
-
60g kapor26 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
73g tojás92 kcal
Összesen
1031
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
250g hosszúmetélt928 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
7200g patisszon713 kcal
-
2000g cukkini323 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
220g tojás277 kcal
Összesen
3092
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
2.4g hosszúmetélt9 kcal
-
0.9g lilahagyma0 kcal
-
69.7g patisszon7 kcal
-
19.3g cukkini3 kcal
-
1.7g kapor1 kcal
-
1.5g fehérbor1 kcal
-
1.9g főzőtejszín3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
0.2g olívaolaj1 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
Összesen
30
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.1 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2608.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 615 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 517 mg
-
Foszfor 1123 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2075.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 676 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 405 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 874 micro
-
Kolin: 377 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2507 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44265 micro
Összesen
1031
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.2 g
Zsír
-
Összesen 101.6 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 855 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7825.3 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 1845 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 1551 mg
-
Foszfor 3370 mg
-
Nátrium 728 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 432 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 80 mg
VÍZ
-
Összesen 6226.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2029 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 1214 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2621 micro
-
Kolin: 1131 mg
-
Retinol - A vitamin: 701 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7520 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132794 micro
Összesen
3092
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1285 micro
Összesen
30
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg hosszúmetélt
-
1 db lilahagyma
-
1 csokor kapor
-
1.5 dl fehérbor
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
-
bors ízlés szerint
-
3 dkg vaj
-
2 ek olívaolaj
-
4 db tojás
Elkészítés
- A lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és szeleteljük fel. A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. A kicsit vastagabb cukkinit, és patiszont karikázzuk fel.
- A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt lila hagymát és pároljuk üvegesre.
- Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a patiszont, a cukkinit, szórjuk meg az apróra vágott kaporral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, keverjük össze, majd öntsük fel a borral.
- Ezután félig fedjük le a serpenyőt, pároljuk a patiszont és a cukkinit roppanósra, majd öntsük fel a főzőkrémmel, és addig pároljuk tovább, míg a szaft kissé besűrűsödik.
- Közben enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát, majd szűrjük le, és adjuk hozzá a tejszínes-szószos zöldségekhez. Ezután óvatosan forgassuk, keverjük össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a tésztát.
- Egy edényben forraljunk fel kb. 1 liter vizet a buggyantott tojáshoz, majd öntsünk bele egy evőkanál ecetet.
- A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forrásban lévő vízbe. (Mielőtt beleöntenénk a tojást, keverjünk kanállal örvényt a vízben, majd annak a közepébe öntsük bele. Így szép, formás buggyantott tojást kapunk.)
- Ezután mérsékeljük a hőfokot, és a gyöngyöző vízben főzzük 3-4 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.
- Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni. (Én négy tojást főztem meg, és mindegyikkel így jártam el, külön-külön)
- Tálaláskor szedjük az elkészült tésztát tányérba, helyezzük rá a buggyantott tojást, majd úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1091
- Feltöltés dátuma: 2022. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept