r
Nosalty Logó

Kapros-tejszínes metélt bébi patiszonnal és cukkinivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Kapros-tejszínes metélt bébi patiszonnal és cukkinivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3092 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2608.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2075.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    405 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    874 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2507 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44265 micro
Összesen 1031 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7825.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1845 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1551 mg
  • Foszfor
    3370 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    6226.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2029 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1214 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2621 micro
  • Kolin:
    1131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7520 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132794 micro
Összesen 3092 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1285 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és szeleteljük fel. A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. A kicsit vastagabb cukkinit, és patiszont karikázzuk fel.
  2. A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt lila hagymát és pároljuk üvegesre.
  3. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a patiszont, a cukkinit, szórjuk meg az apróra vágott kaporral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, keverjük össze, majd öntsük fel a borral.
  4. Ezután félig fedjük le a serpenyőt, pároljuk a patiszont és a cukkinit roppanósra, majd öntsük fel a főzőkrémmel, és addig pároljuk tovább, míg a szaft kissé besűrűsödik.
  5. Közben enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát, majd szűrjük le, és adjuk hozzá a tejszínes-szószos zöldségekhez. Ezután óvatosan forgassuk, keverjük össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a tésztát.
  6. Egy edényben forraljunk fel kb. 1 liter vizet a buggyantott tojáshoz, majd öntsünk bele egy evőkanál ecetet.
  7. A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forrásban lévő vízbe. (Mielőtt beleöntenénk a tojást, keverjünk kanállal örvényt a vízben, majd annak a közepébe öntsük bele. Így szép, formás buggyantott tojást kapunk.)
  8. Ezután mérsékeljük a hőfokot, és a gyöngyöző vízben főzzük 3-4 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.
  9. Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni. (Én négy tojást főztem meg, és mindegyikkel így jártam el, külön-külön)
  10. Tálaláskor szedjük az elkészült tésztát tányérba, helyezzük rá a buggyantott tojást, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1091
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...