Kapros-tejfölös burgonyaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
117
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
466
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
25g burgonya14 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0.2g étkezési keményítő1 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
15g kapor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
39
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 254.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
117
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1155.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1017.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 769 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
466
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg burgonya
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kk ecet
-
1 csokor kapor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát mosás és tisztítás után kisebb kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A kaprot finomra vágjuk.
- Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzátéve a burgonyát és a köményt, összesütjük. Ezután felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, és félpuhára főzzük. Beletesszük a kaprot. Forralunk egyet rajta, és felöntjük ízlésünknek megfelelő forró vízzel. Majd elkeverjük a tejföllel a keményítőt, és behabarjuk vele a levest. Kevéske ecettel pikánsra ízesítjük.
- A tűzről levéve, míg "pihen" a leves, egy kevéske kaprot teszünk bele a színhatás és az intenzívebb íz érdekében. Kellemes melegen tesszük asztalra.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4681
- Feltöltés dátuma: 2019. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Kellemesen savanykás, üdítő leves. Mi buggyantott tojással szoktuk enni, de önmagában is finom.