Kapros-juhtúrós sztrapacska Judittól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sztrapacskához
Összesen
722
kcal
- 12% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sztrapacskához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
6g só0 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
300g juhtúró849 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
2887
kcal
- 12% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sztrapacskához
-
32.2g finomliszt117 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
32.2g burgonya19 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.2g kapor0 kcal
-
24.1g juhtúró68 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
Összesen
232
kcal
- 12% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 901.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 574 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 90.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
722
kcal
- 12% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.7 g
Zsír
-
Összesen 106.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3606.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 797 mg
-
Nátrium 2297 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 361.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 361.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 362 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 586 micro
Összesen
2887
kcal
- 12% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A sztrapacskához
-
40 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
4 közepes db burgonya
-
0.5 ek só
-
30 dkg juhtúró
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A sztrapacskához
- A meghámozott burgonyát finom reszelőn lereszeljük. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a reszelt burgonyát és annyi vizet, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk.
- A tésztát lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk, és ha már feljönnek a galuskák a víz felszínére, szűrőkanállal kiszedjük, és egy tálba tesszük.
- Az olajon folyósra melegítjük a juhtúrót, majd beleszórjuk a kaprot, és összekeverjük a sztrapacskával. Tejföllel vagy reszelt sajttal fogyasztjuk.
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 1380
- Feltöltés dátuma: 2022. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Judit69
176 recept