r
Nosalty Logó

Kapros-joghurtos svéd húsgolyók

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Kapros-joghurtos svéd húsgolyók
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

húsgolyók

kapros-joghurtos mártás

254
Kalória
23.7g
Fehérje
15.3g
Szénhidrátok
10.7g
Zsír
142.5g
Víz
89.1g
Koleszterin
1.8g
Rost
1.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

húsgolyók

kapros-joghurtos mártás

Összesen 254 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

húsgolyók

kapros-joghurtos mártás

Összesen 1519 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

húsgolyók

kapros-joghurtos mártás

Összesen 116 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 254 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5033.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    854.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1603 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1519 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

húsgolyók

  1. A zsemlemorzsa kivételével az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük. Fakanállal, spatulával vagy kézzel elkezdjük alaposan összegyúrni.
  2. Amikor már nagyjából összeállt a massza, hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Érdemes ezt több adagban hozzáönteni, hogy annyit vegyen fel a hús, amennyivel jól formázható állagú lesz. Ha ugyanis túl sok morzsa kerül bele, keményebb, szárazabb húsgolyó lesz a végeredmény.
  3. Ha megfelelőnek ítéljük a massza állagát, akkor kezdhetjük kigolyózni. Nagyjából diónyi golyókat csináljunk.

kapros-joghurtos mártás

  1. Serpenyőben egy kevés vajat melegítünk, majd a húsgolyók mindkét oldalát szép barnára sütjük rajta. A kész húsgolyókat egy tányérra kiszedjük.
  2. A hátramaradt zsiradékhoz adunk egy evőkanál lisztet, és csomómentesre keverjük. 1-2 perc alatt kiforraljuk a rántást.
  3. Jöhet hozzá egy kevés alaplé, csomómentesre keverjük a rántással, majd hozzáadhatjuk a joghurtot is. Végül beleaprítjuk a kaprot, sózzuk-borsozzuk, és az egészet alaposan elkeverjük.
  4. Kész is a mártásunk, nincs is más hátra, mint hogy visszategyük a húsgolyókat, és pár perc alatt összemelegítsük őket a mártással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A svéd húsgolyókat valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, ám annál kevesebben állunk csak neki házilag is elkészíteni őket. Pedig igazán nem nehéz mutatvány, csak jó minőségű darált hús, egy tojás, és némi zsemlemorzsa kell hozzá. Na meg persze a fűszerek, hiszen attól lesz igazán különleges: fokhagyma, fehér bors, szerecsendió, szegfűbors - egyiket sem kihagyni! Mi most egy kis kaporral is megbolondítottuk a húsgolyókat, sőt, a szószba is raktunk. Hagyományos barnamártás helyett ugyanis egy könnyedebb, joghurtos változatot készítettünk a gombócok mellé, és mondanunk sem kell, nagyon jól passzolt hozzá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!