r
Nosalty Logó

Káposztás sztrapacska 3.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Káposztás sztrapacska 3.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sztrapacskához

A dinsztelt káposztához

662
Kalória
19.5g
Fehérje
126.6g
Szénhidrátok
9.6g
Zsír
446.3g
Víz
45g
Koleszterin
14.1g
Rost
11.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sztrapacskához

A dinsztelt káposztához

Összesen 662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sztrapacskához

A dinsztelt káposztához

Összesen 2650 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sztrapacskához

A dinsztelt káposztához

Összesen 88 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    446.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2862.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    1785.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    587 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    930 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 2650 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

A sztrapacskához

  1. A burgonyát meghámozzuk, és nyersen finomra reszeljük.
  2. Hozzáadagolunk egy-egy kicsi lisztet, és összekeverjük, mert a krumpli hamar barnul, de a liszttel együtt már nem.
  3. Majd hozzákeverünk egy tojást, pici sót, és annyi lisztet, hogy galuskatésztát kapjunk.
  4. Kiszaggatjuk, éskifőzzüksós, (pici olaj a főzővízbe) forró vízben, mint a galuskát.
  5. Tálaláskor előzetesen a megdinsztelt káposztával összeforgatjuk.
  6. A káposzta dinszteléséhez a káposztát káposztagyalun lereszeljük, sózzuk. Kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  7. Kevéske olajat egy nagyobb lábasban felforrósítunk.
  8. A káposztát jól kinyomkodva beletesszük a forró olajba, és barnára pároljuk. Őröltborssal, esetleg sóval ízesítjük, ha még szükséges.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Ez egy szlovák étel. Kislánykoromban nagymamám sokat főzött ilyet, mert mi Észak-Magyarországon laktunk, és a szlovák hatás a konyhákba is begyűrűzött.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!