r
Nosalty Logó

Káposztás pogácsa 3. (káposztával hajtogatott)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Káposztás pogácsa 3. (káposztával hajtogatott)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenegetőhöz

A tetejére

480
Kalória
7.7g
Fehérje
42.4g
Szénhidrátok
31.5g
Zsír
65.8g
Víz
116g
Koleszterin
2.5g
Rost
2.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenegetőhöz

A tetejére

Összesen 480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenegetőhöz

A tetejére

Összesen 4804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenegetőhöz

A tetejére

Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    314.6 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6696.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    4535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    657.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2407 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 4804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, aztán a tészta többi hozzávalójával, a vajat kivéve, elkezdjük dagasztani. A vajat mikróban picit megolvasztjuk, s apránként beledolgozzuk a tésztába. Jól kezelhető, de kissé lágy tésztát kell kapnunk.
  2. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Közben elkészítjük a káposztát, amihez a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt káposztát. Kicsit átpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. (Amennyiben szükséges, pici vizet is teszünk alá.) Mikor megpuhult, hozzádobjuk a vajat, elkeverjük benne, és kihűtjük.
  4. A tésztának kb. 1-1,5 óra pihenésre van szüksége, ezután táblára borítjuk, s nagyra kinyújtjuk, kb. 1 cm vastagra.
  5. Megszórjuk a káposzta 2/3-val, majd az alsó és a felső szélét behajtjuk középre. Az így kapott keskenyebb tésztacsíkot megkenjük a maradék káposztával, majd újra hajtogatjuk, most a két oldalát először középre, aztán egymásra.
  6. Lelisztezve, letakarva hagyjuk pihenni 40-50 percig, aztán kinyújtjuk, és derelyemetszővel feldaraboljuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket lekenjük tojássárgával, figyelve, hogy ne csorogjon az oldalára. Kevés borsottekerünk rá,s hagyjuk kelni újabb 30 percig.
  8. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 200 fokra, alsó-felső állásnál, és kb. 10 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Valahogy a pogácsáim nem olyanok szoktak lenni, amilyet szeretnék. De ez! Ez valami fenségesen finom csoda, Limara egy újabb receptjének kissé továbbfejlesztett változata. A pogácsaformáról pedig..ha jól emlékszem, a hajtogatott tésztának nem nagyon tesz jót a többszöri összegyúrás, így úgy döntöttem, hogy megkímélve magam az esetleges kudarctól, ilyen kis falatkákat készítek. Lehet, hogy nem olyan látványos, de a krémesen olvadó fűszeres káposzta a lágy tésztával elfeledteti! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!