r
Nosalty Logó

Káposztás pogácsa 3. (káposztával hajtogatott)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Káposztás pogácsa 3. (káposztával hajtogatott)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenegetőhöz

A tetejére

480
Kalória
7.7g
Fehérje
42.4g
Szénhidrátok
31.5g
Zsír
65.8g
Víz
116g
Koleszterin
2.5g
Rost
2.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenegetőhöz

A tetejére

Összesen 480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenegetőhöz

A tetejére

Összesen 4804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenegetőhöz

A tetejére

Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    314.6 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6696.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    4535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    657.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2407 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 4804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, aztán a tészta többi hozzávalójával, a vajat kivéve, elkezdjük dagasztani. A vajat mikróban picit megolvasztjuk, s apránként beledolgozzuk a tésztába. Jól kezelhető, de kissé lágy tésztát kell kapnunk.
  2. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Közben elkészítjük a káposztát, amihez a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt káposztát. Kicsit átpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. (Amennyiben szükséges, pici vizet is teszünk alá.) Mikor megpuhult, hozzádobjuk a vajat, elkeverjük benne, és kihűtjük.
  4. A tésztának kb. 1-1,5 óra pihenésre van szüksége, ezután táblára borítjuk, s nagyra kinyújtjuk, kb. 1 cm vastagra.
  5. Megszórjuk a káposzta 2/3-val, majd az alsó és a felső szélét behajtjuk középre. Az így kapott keskenyebb tésztacsíkot megkenjük a maradék káposztával, majd újra hajtogatjuk, most a két oldalát először középre, aztán egymásra.
  6. Lelisztezve, letakarva hagyjuk pihenni 40-50 percig, aztán kinyújtjuk, és derelyemetszővel feldaraboljuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket lekenjük tojássárgával, figyelve, hogy ne csorogjon az oldalára. Kevés borsottekerünk rá,s hagyjuk kelni újabb 30 percig.
  8. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 200 fokra, alsó-felső állásnál, és kb. 10 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Valahogy a pogácsáim nem olyanok szoktak lenni, amilyet szeretnék. De ez! Ez valami fenségesen finom csoda, Limara egy újabb receptjének kissé továbbfejlesztett változata. A pogácsaformáról pedig..ha jól emlékszem, a hajtogatott tésztának nem nagyon tesz jót a többszöri összegyúrás, így úgy döntöttem, hogy megkímélve magam az esetleges kudarctól, ilyen kis falatkákat készítek. Lehet, hogy nem olyan látványos, de a krémesen olvadó fűszeres káposzta a lágy tésztával elfeledteti! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!