Káposztás pogácsa 3. (káposztával hajtogatott)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
4g tej2 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
3g élesztő3 kcal
A kenegetőhöz
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
14 kcal
-
40g káposzta8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g vaj36 kcal
A tetejére
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
480
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
11g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
40g tej22 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
30g élesztő32 kcal
A kenegetőhöz
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
400g káposzta80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vaj359 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
4804
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
30.8g finomliszt112 kcal
-
15.4g vaj110 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
2.5g tej1 kcal
-
12.3g tejföl24 kcal
-
1.8g élesztő2 kcal
A kenegetőhöz
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
9 kcal
-
24.6g káposzta5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
A tetejére
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
295
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 669.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
480
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.6 g
Zsír
-
Összesen 314.6 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6696.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 594 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1135 mg
-
Nátrium 4535 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 657.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2470 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 270 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 585 micro
-
Kolin: 500 mg
-
Retinol - A vitamin: 2407 micro
-
α-karotin 113 micro
-
β-karotin 676 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 658 micro
Összesen
4804
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
1 db tojás
-
1 ek só
-
0.5 teáskanál cukor
-
0.4 dl tej
-
2 dl tejföl
-
3 dkg élesztő
A kenegetőhöz
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg vaj
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, aztán a tészta többi hozzávalójával, a vajat kivéve, elkezdjük dagasztani. A vajat mikróban picit megolvasztjuk, s apránként beledolgozzuk a tésztába. Jól kezelhető, de kissé lágy tésztát kell kapnunk.
- Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni.
- Közben elkészítjük a káposztát, amihez a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt káposztát. Kicsit átpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. (Amennyiben szükséges, pici vizet is teszünk alá.) Mikor megpuhult, hozzádobjuk a vajat, elkeverjük benne, és kihűtjük.
- A tésztának kb. 1-1,5 óra pihenésre van szüksége, ezután táblára borítjuk, s nagyra kinyújtjuk, kb. 1 cm vastagra.
- Megszórjuk a káposzta 2/3-val, majd az alsó és a felső szélét behajtjuk középre. Az így kapott keskenyebb tésztacsíkot megkenjük a maradék káposztával, majd újra hajtogatjuk, most a két oldalát először középre, aztán egymásra.
- Lelisztezve, letakarva hagyjuk pihenni 40-50 percig, aztán kinyújtjuk, és derelyemetszővel feldaraboljuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket lekenjük tojássárgával, figyelve, hogy ne csorogjon az oldalára. Kevés borsottekerünk rá,s hagyjuk kelni újabb 30 percig.
- Ezalatt előmelegítjük a sütőt 200 fokra, alsó-felső állásnál, és kb. 10 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 28227
- Feltöltés dátuma: 2010. január 27.
Ajánló
Vendégvárónak, sörkorcsolyának, borkorcsolyának, csak úgy..:)
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Valahogy a pogácsáim nem olyanok szoktak lenni, amilyet szeretnék. De ez! Ez valami fenségesen finom csoda, Limara egy újabb receptjének kissé továbbfejlesztett változata. A pogácsaformáról pedig..ha jól emlékszem, a hajtogatott tésztának nem nagyon tesz jót a többszöri összegyúrás, így úgy döntöttem, hogy megkímélve magam az esetleges kudarctól, ilyen kis falatkákat készítek. Lehet, hogy nem olyan látványos, de a krémesen olvadó fűszeres káposzta a lágy tésztával elfeledteti! :)