r
Nosalty Logó

Kaporszósz Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Kaporszósz Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2926.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1439 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    465 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    843 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kaprot leöblítjük, és alaposan lerázzuk. Felaprítjuk.
  2. Egy lábosba beletesszük a vajat, felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az aprított kaprot. Kevergetjük 1-2 percig, majd felöntjük fél liter marhahúslevessel. 4-5 percig főzzük. Közben hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot vagy édesítőt.
  3. A lisztet kikeverjük a tejföllel, és hőkiegyenlítéssel behabarjuk. 1-2 percig főzzük kevergetve, ha kell, utána ízesítünk.
  4. Főtt hússal és főtt krumplival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5432
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaporszósz Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ez is a hétvégére készült a marhahúsleves rostélyossal mellé. Nagyikám nagyon szerette a szószokat, és gyerekkoromban a marhahús leves mellé főtt krumplit és valamilyen szószt készített. Nekem a kedvencem a kaporszósz, így most a főtt marhahús és főtt krumpli mellé ezt készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...