r
Nosalty Logó

Kapormártásos halfilé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kapormártásos halfilé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kapormártás

Hal

Összesen 485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kapormártás

Hal

Összesen 1453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kapormártás

Hal

Összesen 106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4022.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    1966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Kapormártás

Hal

Elkészítés

Kapormártás

  1. A kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk.
  2. A vajat felhevítjük egy serpenyőben, majd hozzá adjuk a lisztet, és világos színűre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a kaprot, és összekeverjük.
  4. A leveskockát 2-2,5dl vízben feloldjuk, majd a kapros lisztbe öntjük. Lassu tűzön keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, kevés cukrot, borsot.
  5. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és állandó keverés mellett néhány perc (5-7 perc) múlva levesszük a tűzről.

Hal

  1. A halat tisztítsuk meg, majd a sóval, borssal, fűszerpaprikával és olajjal dörzsöljük be, és hagyjuk 25-30 percig állni.
  2. Rakjunk tüzet, és várjuk meg, amíg parázslani kezd. Kevés olajjal kenjük meg a rostot, és rakjuk rá a filéket.
  3. Mindkét oldalt 10-15 percig süssük.
  4. Ha pedig valaki sütőben szeretné, akkor 220°-on 15-20 percig süssük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 6959
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz nyaralásom alatt ismertem meg ezt a receptet.

Hozzávalók

Kapormártás

Hal

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...