r
Nosalty Logó

Kánkán szoknyás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Kánkán szoknyás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 950 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7591 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 950 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.7 g

Zsír

  • Összesen
    350.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3562.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    1131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.3 g
  • Cukor
    672 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 7591 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt bemelegítjük.
  2. A jól megmosott tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét egy keverőtálban sóval és citromlével habverővel keményre verjük, majd kanalanként beletesszük a cukrot. Addig verjük, amíg serceg a cukor + 1 perc.
  3. A tojássárgákat egyesével belekeverjük, jó kemény masszát kell kapnunk.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral és 1-2 fakanállal, gyors mozdulatokkal a masszába keverjük. Utána lassan a masszába keverjük a többit. Nem kell teljesen simának lennie.
  5. A masszát beleöntjük a formába és betesszük a sütőbe.
  6. 10 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, majd visszavesszük 150-160 fokra, és tűpróbáig sütjük (még kell kb. 15 perc, sütőtől is függ). Tűpróbával ellenőrizzük. Ha már jó, a kikapcsolt sütő mellett bent hagyjuk a tepsit.
  7. Kivesszük, hagyjuk hűlni, majd éles késsel körbevágjuk.
  8. Krém: Egy üveg meggybefőtt levét kiegészítjük vízzel, hogy 0,5 l legyen. Elkeverjük benne a pudingot és a cukrot, majd felfőzzük. Teljesen hagyjuk kihűlni! Érdemes előző nap elkészíteni.
  9. A mascarponét összekeverjük a kihűlt pudinggal, a vaníliás cukorral, sóval ízlés szerint, ha kell, mehet bele még porcukor.
  10. A háromba vágott piskótát megfelelő tálcára tesszük és az alsó lapot megkenjük krémmel, teszünk rá meggyszemeket, befedjük a 2. piskótalappal. Erre megint krém és meggy, piskóta.
  11. Hagyjunk kívülre is egy kicsi krémet a marcipán alá. Vékonyan rákenjük a krémet az oldalára is (így jobban tapad a marcipán). Betesszük a hűtőbe.
  12. Előző nap megszínezzük a marcipánt, kb. a fele legyen piros. A babát is kedvünkre díszíthetjük.
  13. A kinyújtott fehér marcipánt derelyevágóval olyan hosszúra és szélesre vágjuk, mint a torta. (Mérni!) Kicsit bevizezzük a tortát, és óvatosan rátesszük a marcipánt. Felül nem kell szépnek lennie, mert úgyis takarva lesz.
  14. A szoknyát kívülről befele fodrozzuk, a pirossal kezdve. Kb. 3 cm széles legyen a fodor, és ujjunkkal csipkedve készül. Rásegítünk pl. egy ecset végével a loknikra.
  15. Következik a fehér úgy, mint ahogy a piros készült. Mindig az előző felső szélét takarjuk el. Nem kell teljesen szabályosnak lenniük.
  16. A végén a babát ráhelyezzük és a lábakat beállítjuk (a baba fej nélkül van!).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4474
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 06.

Ajánló

Alkalomra férfiaknak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sógorom szülinapjára akartam valamilyen jópofa tortát sütni. A neten láttam ilyesmi kánkános tortát, gondoltam megpróbálom. Az ötletgazda a Picasán Deák Szílvi, de a Tortafüggő Marisz leírásából sokat "merítettem". Köszönet érte. Sokkal macerásabbnak gondoltam, de gyorsan kész lett. Sajnos, csak kicsi babát tudtam szerezni, nem ér végig a lába, ahogy kellett volna, de ez egy picike táncosnő!:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...