r
Nosalty Logó

Kanálfánk szódabikarbónával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Kanálfánk szódabikarbónával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 565 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4667.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    3042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a szódabikarbónával egy edénybe szitáljuk, elkeverjük benne a sót és a cukrot.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a tejet, majd fakanállal alaposan kikeverjük. Sűrű, csomómentes, galuskaszerű tésztát kell kapnunk.
  3. Végül ízesítjük a rummal és a vanília aromával, majd a masszát félretesszük, és 40 percig pihentetjük.
  4. Amikor a pihentetési idő lejárt, az olajat megmelegítjük, majd a masszából kanál segítségével kis halmokat (tényleg piciket, mert a szódabikarbóna miatt a fánkok meg fognak nőni)szaggatunk az olajba, és óvatosan megsütjük. Figyelni kell, hogy az olaj ne égjen, mert akkor a fánkok közepe nem sül át, kívül viszont megéghet.
  5. A megsült fánkokat papírtörlőn lecsepegtetjük.
  6. Porcukorral, fahéjas porcukorral, bármilyen gyümölcsízzel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17902
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néha előfordul, hogy nincs otthon semmi, de az ember sütne valamit. Így jött ez a recept, amit egy ecsenyi nénitől láttam egy videóban. Kicsit átalakítottam, és máris nekiláttam. Pillanatok alatt elkészült. Az első pár darabnál pórul jártam, mert nagyobb halmokat kanalaztam az olajba, és óriásira nőttek a fánkok. És ugye a galuskaszerű állag miatt elég nehéz adagolni, így mindenféle alakban sültek meg. Aztán eszembe jutott, hogy van itthon egy fagylaltmérő kanalam, és a továbbiakban már azzal adagoltam a tésztát. Könnyebb is volt, és aránylag egyforma kis gömböcökké sültek a kis fánkok. Érdekes íz és állag, magában talán kicsit íztelennek tűnik, de fahéjas cukorral és lekvárral finom, és nagyon laktató a tömörsége miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...