r
Nosalty Logó

Kanadai fahéjas csiga egyszerűen

5,0

2 ÉRTÉKELÉS69 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kanadai fahéjas csiga egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

818
Kalória
12.5g
Fehérje
109.7g
Szénhidrátok
36.4g
Zsír
23.6g
Víz
-
Koleszterin
4.8g
Rost
29.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    145.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1921 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    94.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 3269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 357 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba öntjük, mélyedést készítünk benne, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 4 dkg cukorral, és ráöntünk a langymeleg tejből (1-1,5 decit). Kicsit elkeverjük az élesztővel, és letakarva 10-15 percig pihentetjük (míg megkel).
  2. Hozzáadjuk a 7 dkg lágy margarint, 2 ek őrölt fahéjat és a sót. (A képen látható csigánál a tésztába nem került fahéj, de az ízét még jobban fokozza, ha teszünk bele). Összegyúrjuk, a tejből teszünk még hozzá, ha kell. Kalácstészta jellegű tésztát kapunk (nem ragad, nem túl kemény, de nem is túl lágy.)
  3. Lefedve kelni hagyjuk a tésztát, 1 óra ajánlott, de ha szükséges, akkor 20 perc is nagyjából elég.
  4. Míg kel a tészta, addig összekeverjük a 10 dkg margarint,7 dkg cukorral és 2 ek fahéjjal. Ez kint maradhat szobahőmérsékleten, úgy könnyebb lesz kenni.
  5. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, próbáljuk téglalap alakúra (ha sikerül kb 30x70 cm-esre). Megkenjük a fahéjas-cukros margarinnal, és felcsavarjuk (ha kisebb átmérőjű csigát szeretnénk, akkor a hosszabb oldalánál, ha kicsit nagyobbakat, akkor a rövidebb oldalánál kezdve).
  6. 3-4 ujjnyi vastag szeleteket vágunk, és betesszük egy magasabb falú tepsibe / sütőedénybe (Én kerámia sütőedénybe tettem, de tegyünk alá sütőpapírt, ha leéghet a tepsiben.). Lehet közel tenni egymáshoz, nem baj, ha összeérnek sütés közben.
  7. Ha reggelire készítjük, akkor tegyük be lefóliázva a hűtőbe vagy hideg helyre előtte este. Reggel tegyük be a hideg sütőbe, és úgy kapcsoljuk be (így fel tud melegedni a tészta és a forma is. Én kb. 160-180 fokon sütöttem, egy kicsit tovább, hogy ne égjen meg a gázsütőben.). Ha nem akarunk egy éjszakát várni, akkor is pihentessük 10 percet a tepsin, mielőtt betesszük a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Kanadában volt szerencsém enni cinnamon roll-t párom "unszolására". Fincsi volt, és akkor eldöntöttem, hogy ezt ki kell próbálni. El is készült, bár kint öntöttek rá cukormázszerűt, de azt én kihagytam, anélkül is jó.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

5 természetes házi gyógymód a vérnyomás csökkentésére

Sajnos Magyarországon a vezető betegségek között áll a magas vérnyomás, amivel muszáj foglalkozni, mert súlyos következményei lehetnek. Az alábbi gyűjtés természetes vérnyomáscsökkentő módszereket mutat be, azonban fontos kiemelni, hogy ezek a megoldások nem helyettesítik az orvos által felírt gyógyszert és a rendszeres viziteket.

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!