Kanadai fahéjas csiga egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
50g tej28 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
18g margarin125 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fahéj4 kcal
A krémhez
Összesen
818
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 23.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 349 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
818
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 145.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1921 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 703 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 438.6 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 94.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1394 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 1306 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1050 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
3269
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
357
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet tálba öntjük, mélyedést készítünk benne, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 4 dkg cukorral, és ráöntünk a langymeleg tejből (1-1,5 decit). Kicsit elkeverjük az élesztővel, és letakarva 10-15 percig pihentetjük (míg megkel).
- Hozzáadjuk a 7 dkg lágy margarint, 2 ek őrölt fahéjat és a sót. (A képen látható csigánál a tésztába nem került fahéj, de az ízét még jobban fokozza, ha teszünk bele). Összegyúrjuk, a tejből teszünk még hozzá, ha kell. Kalácstészta jellegű tésztát kapunk (nem ragad, nem túl kemény, de nem is túl lágy.)
- Lefedve kelni hagyjuk a tésztát, 1 óra ajánlott, de ha szükséges, akkor 20 perc is nagyjából elég.
- Míg kel a tészta, addig összekeverjük a 10 dkg margarint,7 dkg cukorral és 2 ek fahéjjal. Ez kint maradhat szobahőmérsékleten, úgy könnyebb lesz kenni.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, próbáljuk téglalap alakúra (ha sikerül kb 30x70 cm-esre). Megkenjük a fahéjas-cukros margarinnal, és felcsavarjuk (ha kisebb átmérőjű csigát szeretnénk, akkor a hosszabb oldalánál, ha kicsit nagyobbakat, akkor a rövidebb oldalánál kezdve).
- 3-4 ujjnyi vastag szeleteket vágunk, és betesszük egy magasabb falú tepsibe / sütőedénybe (Én kerámia sütőedénybe tettem, de tegyünk alá sütőpapírt, ha leéghet a tepsiben.). Lehet közel tenni egymáshoz, nem baj, ha összeérnek sütés közben.
- Ha reggelire készítjük, akkor tegyük be lefóliázva a hűtőbe vagy hideg helyre előtte este. Reggel tegyük be a hideg sütőbe, és úgy kapcsoljuk be (így fel tud melegedni a tészta és a forma is. Én kb. 160-180 fokon sütöttem, egy kicsit tovább, hogy ne égjen meg a gázsütőben.). Ha nem akarunk egy éjszakát várni, akkor is pihentessük 10 percet a tepsin, mielőtt betesszük a sütőbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 18 perc
- Receptkönyvben: 1232
- Tegnapi nézettség: 33
- 7 napos nézettség: 314
- Össznézettség: 282190
- Feltöltés dátuma: 2011. március 14.
Ajánló
Reggelire melegen fogyasztva nagyon jó, este elkészíthető, és reggel már csak sütni kell :-).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kanadában volt szerencsém enni cinnamon roll-t párom "unszolására". Fincsi volt, és akkor eldöntöttem, hogy ezt ki kell próbálni. El is készült, bár kint öntöttek rá cukormázszerűt, de azt én kihagytam, anélkül is jó.