r
Nosalty Logó

Kalakand

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kalakand
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2905 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6225.5 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1917 mg
  • Vas
    501 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.8 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2905 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.5 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót és a sűrített tejet feltesszük főzni. Célszerű egy tapadásmentes edényt választani. Közben sűrűn kevergetjük, hogy le ne égjen.
  2. Mikor már kezd jobban besűrűsödni, hozzátesszük az édesítőt, és addig főzzük tovább, míg az teljesen fel nem oldódik.
  3. Elzárjuk alatta a gázt, és hozzáadjuk a fűszereket.
  4. Egy edénybe nyomkodjuk a masszát, amit ki is lehet vékonyan olajozni vagy vajazni, hogy biztosan ki lehessen majd szedni a desszertet belőle.
  5. Ha kihűlt és megkeményedett, kockákra vágjuk, és apróra vágott, pirított mandulával díszítve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1780
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 07.

Ajánló

Készíthetjük cukrozott sűrített tejből is, ez esetben nem kell hozzá plusz cukor. Amennyiben cukrozatlanból készítjük, cukor helyett tehetünk bele más édesítőt is (pl. eritrit, xilit stb.), ahogy én is tettem. Én egy kisméretű kuglóf sütőformában készítettem el (kb. 15 cm-es az átmérője). Az aljába tettem a mandulát, és erre nyomkodtam rá a forró masszát. Kihűlve kiborítottam, így szép formája lett a desszertnek. Ez esetben nem kockákra vágtam, hanem trapéz alakú lett egy adag. Mandula mellett használnak hozzá még sótlan pisztáciát és kesudiót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai liszt nélküli, édes desszert. Eredeti recept szerint 3 liter tej kell hozzá. Egy liter tejet addig forralnak, míg legalább felére sűrűsödik, de én nem akartam az edény aljáról sikálni az odakozmált tejet, ezért sűrített tejből készítettem. Két liter tejből pedig egy citrom levével alvadékot készítenek, így gyors friss házi túrószerűséghez (paneer) jutnak. Ezt bolti túróval váltottam ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...