Kalakand
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 778.2 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.5 g
Zsír
-
Összesen 72.3 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6225.5 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 1917 mg
-
Vas 501 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 2022 mg
-
Nátrium 809 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 484.8 g
-
Cukor 484 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 340.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 537 mg
-
Retinol - A vitamin: 438 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 619.5 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót és a sűrített tejet feltesszük főzni. Célszerű egy tapadásmentes edényt választani. Közben sűrűn kevergetjük, hogy le ne égjen.
- Mikor már kezd jobban besűrűsödni, hozzátesszük az édesítőt, és addig főzzük tovább, míg az teljesen fel nem oldódik.
- Elzárjuk alatta a gázt, és hozzáadjuk a fűszereket.
- Egy edénybe nyomkodjuk a masszát, amit ki is lehet vékonyan olajozni vagy vajazni, hogy biztosan ki lehessen majd szedni a desszertet belőle.
- Ha kihűlt és megkeményedett, kockákra vágjuk, és apróra vágott, pirított mandulával díszítve tálaljuk.
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1780
- Feltöltés dátuma: 2016. március 07.
Ajánló
Készíthetjük cukrozott sűrített tejből is, ez esetben nem kell hozzá plusz cukor. Amennyiben cukrozatlanból készítjük, cukor helyett tehetünk bele más édesítőt is (pl. eritrit, xilit stb.), ahogy én is tettem. Én egy kisméretű kuglóf sütőformában készítettem el (kb. 15 cm-es az átmérője). Az aljába tettem a mandulát, és erre nyomkodtam rá a forró masszát. Kihűlve kiborítottam, így szép formája lett a desszertnek. Ez esetben nem kockákra vágtam, hanem trapéz alakú lett egy adag. Mandula mellett használnak hozzá még sótlan pisztáciát és kesudiót.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Indiai liszt nélküli, édes desszert. Eredeti recept szerint 3 liter tej kell hozzá. Egy liter tejet addig forralnak, míg legalább felére sűrűsödik, de én nem akartam az edény aljáról sikálni az odakozmált tejet, ezért sűrített tejből készítettem. Két liter tejből pedig egy citrom levével alvadékot készítenek, így gyors friss házi túrószerűséghez (paneer) jutnak. Ezt bolti túróval váltottam ki.