Kalácsfelfújt 4. - meggyes
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1156.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.8 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 100.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 523 micro
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 96.2 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 909 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2312.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 638 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 586 mg
-
Nátrium 889 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.7 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 200.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 730 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 722 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1046 micro
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A szikkadt kalácsot 2x2 cm-es kockákra szeleteljük.
- Egy serpenyőben 5 dkg vajat felhevítünk, és a kalácskockákat megpirítjuk rajta.
- A tejet a fél vaníliarúd belsejével felforraljuk.
- 3 tojás sárgáját 4 dkg cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a felforralt tejet, majd a tűzre visszatéve sűrűsödésig főzzük.
- 3 tojás fehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, és a tojássárgás krémbe forgatjuk.
- Hozzáadjuk a pirított kalácskockákat, 1 egész tojást és a pálinkás meggyet. Lazán összeforgatjuk.
- Két kisebb vagy egy közepes tűzálló tálat kivajazunk, a kalácsos keveréket beleöntjük, és készre sütjük.
Bevált ez a recept?
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7194
- Feltöltés dátuma: 2011. február 23.
Ajánló
A pálinkás meggy helyett fagyasztott gyümölccsel, befőttel és természetesen friss gyümölccsel is elkészíthető. Ízlés szerint adható hozzá dió, mandula is.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Ez az egyszerű, gyors felfújt az egyik hétvégére sütött mazsolás kalács szikkadt végeiből, maradékából készült. Most csak pálinkás meggyel ízesítettem, de fagyasztott gyümölccsel, befőttel és természetesen friss gyümölccsel is elkészíthető.
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!