Kalácsfelfújt 4. - meggyes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1052
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2104
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1156.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.8 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 100.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 523 micro
Összesen
1052
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 96.2 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 909 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2312.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 638 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 586 mg
-
Nátrium 889 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.7 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 200.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 730 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 722 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1046 micro
Összesen
2104
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szikkadt kalácsot 2x2 cm-es kockákra szeleteljük.
- Egy serpenyőben 5 dkg vajat felhevítünk, és a kalácskockákat megpirítjuk rajta.
- A tejet a fél vaníliarúd belsejével felforraljuk.
- 3 tojás sárgáját 4 dkg cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a felforralt tejet, majd a tűzre visszatéve sűrűsödésig főzzük.
- 3 tojás fehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, és a tojássárgás krémbe forgatjuk.
- Hozzáadjuk a pirított kalácskockákat, 1 egész tojást és a pálinkás meggyet. Lazán összeforgatjuk.
- Két kisebb vagy egy közepes tűzálló tálat kivajazunk, a kalácsos keveréket beleöntjük, és készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7169
- Feltöltés dátuma: 2011. február 23.
Ajánló
A pálinkás meggy helyett fagyasztott gyümölccsel, befőttel és természetesen friss gyümölccsel is elkészíthető. Ízlés szerint adható hozzá dió, mandula is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez az egyszerű, gyors felfújt az egyik hétvégére sütött mazsolás kalács szikkadt végeiből, maradékából készült. Most csak pálinkás meggyel ízesítettem, de fagyasztott gyümölccsel, befőttel és természetesen friss gyümölccsel is elkészíthető.