Kalácsfelfújt 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nemgabi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
A kalácsfelfújthoz
-
50g kalács184 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
38g narancslé18 kcal
-
38g tej21 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
25g narancslekvár62 kcal
-
6g mazsola16 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
5g vaj36 kcal
Összesen
373
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
A kalácsfelfújthoz
-
200g kalács734 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
150g narancslé71 kcal
-
150g tej84 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g narancslekvár246 kcal
-
22g mazsola66 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
20g vaj143 kcal
Összesen
1487
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
A kalácsfelfújthoz
-
30g kalács110 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
22.5g narancslé11 kcal
-
22.5g tej13 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
15g narancslekvár37 kcal
-
3.3g mazsola10 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
3g vaj21 kcal
Összesen
223
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
373
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1408.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 419 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 217.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 262 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 303 micro
Összesen
1487
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A kalácsfelfújthoz
-
1.5 dl narancslé
-
1.5 dl tej
-
1 teáskanál vaníliaaroma
A tepsi kikenéséhez
-
2 dkg vaj
Elkészítés
A kalácsfelfújthoz
- Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra, és kivajazunk egy 20 centi átmérőjű, kb. 1 liter űrtartalmú sütőtálat.
- Amíg a sütő melegszik, a kalácsot kb. 3x3 centis kockákra vágjuk, majd elkészítjük a narancsos-tejes keveréket.
- Ehhez először megolvasztjuk a vajat a mikróban, aztán az olvadt vajat kézi habverővel összekeverjük a narancslével meg a tejjel. Hozzáadjuk a vaníliaaromát és a fahéjat, majd az elkészült lét ráöntjük a kalácskockákra. Kicsit bele is nyomkodjuk őket, valamint összekeverjüka mazsolával/ gyümölccsel.
- Ha a kalács már jól magába szívta az áztató folyadékot (szerintem pár perc erre elegendő), az egészet belehelyezzük a sütőtálba. Apró adagokban teáskanállal a kalácskockák közé bújtatjuk a lekvárt.
- Végül 30 percre a meleg sütőbe toljuk, és kívül ropogósra, belül lágyra sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 12814
- Feltöltés dátuma: 2010. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
nemgabi
23 recept
Volt egy kevés maradék, nagyon kiszáradt kalács itthon, ami végül ebben az édességben végezte. Az eredeti recept szerint mazsolával készül, de nálunk helyette inkább gyümölcsök kerültek bele, ami úgy tűnik, nem volt rossz ötlet, mert nagyon finom lett. Legutóbb szárított citrom és narancsdarabkákkal készítettem, de finom volt aszalt papaya és mangókockákkal is.