r
Nosalty Logó

Kalácsfelfújt 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemgabi
Kalácsfelfújt 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kalácsfelfújthoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kalácsfelfújthoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kalácsfelfújthoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 1487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A kalácsfelfújthoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A kalácsfelfújthoz

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra, és kivajazunk egy 20 centi átmérőjű, kb. 1 liter űrtartalmú sütőtálat.
  2. Amíg a sütő melegszik, a kalácsot kb. 3x3 centis kockákra vágjuk, majd elkészítjük a narancsos-tejes keveréket.
  3. Ehhez először megolvasztjuk a vajat a mikróban, aztán az olvadt vajat kézi habverővel összekeverjük a narancslével meg a tejjel. Hozzáadjuk a vaníliaaromát és a fahéjat, majd az elkészült lét ráöntjük a kalácskockákra. Kicsit bele is nyomkodjuk őket, valamint összekeverjüka mazsolával/ gyümölccsel.
  4. Ha a kalács már jól magába szívta az áztató folyadékot (szerintem pár perc erre elegendő), az egészet belehelyezzük a sütőtálba. Apró adagokban teáskanállal a kalácskockák közé bújtatjuk a lekvárt.
  5. Végül 30 percre a meleg sütőbe toljuk, és kívül ropogósra, belül lágyra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12814
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kalácsfelfújt 2.
nemgabi 23 recept

Volt egy kevés maradék, nagyon kiszáradt kalács itthon, ami végül ebben az édességben végezte. Az eredeti recept szerint mazsolával készül, de nálunk helyette inkább gyümölcsök kerültek bele, ami úgy tűnik, nem volt rossz ötlet, mert nagyon finom lett. Legutóbb szárított citrom és narancsdarabkákkal készítettem, de finom volt aszalt papaya és mangókockákkal is.  

Hozzávalók

A kalácsfelfújthoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...