r
Nosalty Logó

Kalács-szív

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Atkáriné Terike
Kalács-szív
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4078 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    992 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5360.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    2994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682.3 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 4078 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk.
  2. Ha kész, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Nem túl lágy tésztát készítünk.
  3. Melegen kelesztjük legalább 20-30 percig,ha megkelt, formázzuk.
  4. Formázás:
  5. Szív alakú formába tesszük. A formába alul teszünk egy simára nyújtott kb. 2 mm-es tésztát.
  6. Majd készítünk 25 dúcot, és körberakjuk a szív-alak belső szélét.
  7. Egy hosszúra sodort rudat szív alakban mellérakjuk a dúcoknak.
  8. A közepébe ismét dúcok kerülnek. Kis rudakat sodrunk, és dúcokat készítünk, kb. 25 db-ot.
  9. Tetejére tojást kenünk.
  10. A szív alakútepsiben legalább 30-35 percig kelesztjük.
  11. Forró sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9389
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 07.

Ajánló

Sütés után még forrón meg lehet kenni cukros vízzel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kalács-szív
Atkáriné Terike 17 recept

Egy baja van: senki nem akarja megkezdeni! Mindenki a kreativitása szerint formázhatja. A siker nem marad el. Szép is, finom is. Ebből a mennyiségből lesz egy szív és még egy pár darab fonottas vagy dúc.   

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...