Kalács hatos fonással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Annamo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
419
kcal
- 9% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
4198
kcal
- 9% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
419
kcal
- 9% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.9 g
Zsír
-
Összesen 85.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2525 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 629 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 1080 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 732.3 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 165.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 625 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 469 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 614 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
4198
kcal
- 9% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet megszitáljuk, vagy kézi habverővel jól átkeverjük, közepébe kis mélyedést képzünk.
- A langyos tejből 1 dl-t elveszünk, elkeverjük benne az élesztőt és 1 kk cukrot, kicsit pihentetjük, majd a liszt közepébe öntjük. Kevés liszttel elkeverjük, és letakarva pihentetjük.
- A maradék tejbe beleütjük az egész tojást, megsózzuk, elkeverjük benne a cukrot. Ha a kovászunk megkelt (kb. 5-6 perc), hozzáöntjük a cukros, tojásos tejet, és elkezdjük dagasztani.
- Dagasztás közben apránként adagoljuk a tésztához az olvasztott vajat.
- A dagasztást addig folytatjuk, amíg a tészta rugalmas, jól formázható nem lesz. Nagyon fontos, hogy ne legyen ragadós, folyós, mert akkor képtelenek leszünk befonni, inkább kicsit keményebb állagra törekedjünk!
- Letakarva a tésztát, kb. duplájára kelesztjük, úgy45 perc alatt, majd lisztes deszkára borítjuk, és ismét lazán átgyúrjuk.
- A tésztából 6 egyforma súlyú cipót formázuk, mindegyik cipót kb. 50 cm hosszú hengerré alakítjuk, majd hatos fonással összefonjuk.
- A kész kalácsot a két végénél óvatosan alányúlva egy szilikonos sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe helyezzük, és letakarva kb. 20 percig pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
- Közvetlenül sütés előtt a kalácsot felvert tojással megkenjük.
- A sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x32
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2590
- Feltöltés dátuma: 2012. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Annamo
27 recept
Ez egy nagyon jól bevált, kipróbált kalács recept. A hatos fonással különleges, hosszú kalácsot kapunk. Én a legnagyobb méretű tepsimben átlósan elhelyezve szoktam sütni. A hatos fonás készítése a youtube-on videón megtekinthető.