r
Nosalty Logó

Kalács hatos fonással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Annamo
Kalács hatos fonással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4198 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2525 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.3 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 4198 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet megszitáljuk, vagy kézi habverővel jól átkeverjük, közepébe kis mélyedést képzünk.
  2. A langyos tejből 1 dl-t elveszünk, elkeverjük benne az élesztőt és 1 kk cukrot, kicsit pihentetjük, majd a liszt közepébe öntjük. Kevés liszttel elkeverjük, és letakarva pihentetjük.
  3. A maradék tejbe beleütjük az egész tojást, megsózzuk, elkeverjük benne a cukrot. Ha a kovászunk megkelt (kb. 5-6 perc), hozzáöntjük a cukros, tojásos tejet, és elkezdjük dagasztani.
  4. Dagasztás közben apránként adagoljuk a tésztához az olvasztott vajat.
  5. A dagasztást addig folytatjuk, amíg a tészta rugalmas, jól formázható nem lesz. Nagyon fontos, hogy ne legyen ragadós, folyós, mert akkor képtelenek leszünk befonni, inkább kicsit keményebb állagra törekedjünk!
  6. Letakarva a tésztát, kb. duplájára kelesztjük, úgy45 perc alatt, majd lisztes deszkára borítjuk, és ismét lazán átgyúrjuk.
  7. A tésztából 6 egyforma súlyú cipót formázuk, mindegyik cipót kb. 50 cm hosszú hengerré alakítjuk, majd hatos fonással összefonjuk.
  8. A kész kalácsot a két végénél óvatosan alányúlva egy szilikonos sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe helyezzük, és letakarva kb. 20 percig pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  9. Közvetlenül sütés előtt a kalácsot felvert tojással megkenjük.
  10. A sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x32
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2588
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon jól bevált, kipróbált kalács recept. A hatos fonással különleges, hosszú kalácsot kapunk. Én a legnagyobb méretű tepsimben átlósan elhelyezve szoktam sütni. A hatos fonás készítése a youtube-on videón megtekinthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...