Kakukkfüves sült paprika feta sajttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
278
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
558
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
104
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1620.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 861 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 181.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 198 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 2570 micro
-
β-crypt 723 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
278
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3241.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 809 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 1722 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 362.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 680 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 396 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 5141 micro
-
β-crypt 1446 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
558
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 611.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 970 micro
-
β-crypt 273 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg feta sajt
-
4 szál kakukkfű
-
3 db kápia paprika
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A paprikákat megmossuk, majd papírtörlővel megszárítjuk. Egy picit megszúrkáljuk őket, hogy fel ne robbanjanak a kezünkben.
- Egy húsfogó segítségével a gáztűzhely lángja felett kb. 15 perc alatt mindegyiket megsütjük. Akkor lesz jó, ha a paprika héja már színfekete és kormos.
- Egy tálba helyezzük őket és alufóliával lefedjük. Így hagyjuk pihenni egy fél órát. Ezzel a parika héja szinte leválik a húsos résztől és könnyebben meg tudjuk utána hámozni.
- Félbevágjuk őket, kiszedjük a magházat, és tálra fektetjük. Megsózzuk, borsozzuk, rálöttyintünk olívaolajat, egy pár csepp ecetet, majd a fetát is rátesszük és megszórjuk friss kakukkfűvel.
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8338
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 23.
Ajánló
Friss kenyérrel és egy pohár fehér borral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszerűen csak jó: könnyedén el lehet készíteni, és ami megmarad, az el is tud állni, ha olívaolajban tároljuk.