r
Nosalty Logó

Kakukkfüves sült paprika feta sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kakukkfüves sült paprika feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2570 micro
  • β-crypt
    723 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3241.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    5141 micro
  • β-crypt
    1446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, majd papírtörlővel megszárítjuk. Egy picit megszúrkáljuk őket, hogy fel ne robbanjanak a kezünkben.
  2. Egy húsfogó segítségével a gáztűzhely lángja felett kb. 15 perc alatt mindegyiket megsütjük. Akkor lesz jó, ha a paprika héja már színfekete és kormos.
  3. Egy tálba helyezzük őket és alufóliával lefedjük. Így hagyjuk pihenni egy fél órát. Ezzel a parika héja szinte leválik a húsos résztől és könnyebben meg tudjuk utána hámozni.
  4. Félbevágjuk őket, kiszedjük a magházat, és tálra fektetjük. Megsózzuk, borsozzuk, rálöttyintünk olívaolajat, egy pár csepp ecetet, majd a fetát is rátesszük és megszórjuk friss kakukkfűvel.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8338
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 23.

Ajánló

Friss kenyérrel és egy pohár fehér borral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen csak jó: könnyedén el lehet készíteni, és ami megmarad, az el is tud állni, ha olívaolajban tároljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...