r
Nosalty Logó

Kakukkfüves sült paprika feta sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kakukkfüves sült paprika feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2570 micro
  • β-crypt
    723 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3241.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    5141 micro
  • β-crypt
    1446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, majd papírtörlővel megszárítjuk. Egy picit megszúrkáljuk őket, hogy fel ne robbanjanak a kezünkben.
  2. Egy húsfogó segítségével a gáztűzhely lángja felett kb. 15 perc alatt mindegyiket megsütjük. Akkor lesz jó, ha a paprika héja már színfekete és kormos.
  3. Egy tálba helyezzük őket és alufóliával lefedjük. Így hagyjuk pihenni egy fél órát. Ezzel a parika héja szinte leválik a húsos résztől és könnyebben meg tudjuk utána hámozni.
  4. Félbevágjuk őket, kiszedjük a magházat, és tálra fektetjük. Megsózzuk, borsozzuk, rálöttyintünk olívaolajat, egy pár csepp ecetet, majd a fetát is rátesszük és megszórjuk friss kakukkfűvel.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8338
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 23.

Ajánló

Friss kenyérrel és egy pohár fehér borral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen csak jó: könnyedén el lehet készíteni, és ami megmarad, az el is tud állni, ha olívaolajban tároljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek