r
Nosalty Logó

Kakukkfüves-fokhagymás sült paradicsom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kakukkfüves-fokhagymás sült paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    942 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    414 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1884 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 436 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2105 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a paradicsomot, félbevágjuk, és V alakban kivágjuk a szárrészt. Fejenként 2-3 egész paradicsommal számoljunk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, vágott felükkel felfelé. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. A zúzott fokhagymát elosztjuk egyenlő arányban, és rákenjük.
  3. Meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. (Ha szeretnénk roppanósabb állagot kapni, csökkentsük a sütési időt.)
  4. Tetejére morzsolhatunk feta sajtot. Köretként vagy pergős rizzsel is kiváló.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1787
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű és gyors harapni való. Grillezett húsok mellé kiváló köret, de párolt rizzsel akár főételként is megállja a helyét, főleg a nagy nyári hőségben, ha az ember rá se tud nézni a nehéz ételekre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...