Kakukkfüves-fokhagymás sült paradicsom
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
218
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
436
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 207 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 942 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
218
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1270.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 592 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 414 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 1884 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 494 micro
Összesen
436
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 385 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2105 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megmossuk a paradicsomot, félbevágjuk, és V alakban kivágjuk a szárrészt. Fejenként 2-3 egész paradicsommal számoljunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, vágott felükkel felfelé. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. A zúzott fokhagymát elosztjuk egyenlő arányban, és rákenjük.
- Meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. (Ha szeretnénk roppanósabb állagot kapni, csökkentsük a sütési időt.)
- Tetejére morzsolhatunk feta sajtot. Köretként vagy pergős rizzsel is kiváló.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1787
- Feltöltés dátuma: 2014. július 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Könnyű és gyors harapni való. Grillezett húsok mellé kiváló köret, de párolt rizzsel akár főételként is megállja a helyét, főleg a nagy nyári hőségben, ha az ember rá se tud nézni a nehéz ételekre.