r
Nosalty Logó

Kakkukfüves gombakrémleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kakkukfüves gombakrémleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

396
Kalória
15.7g
Fehérje
11.8g
Szénhidrátok
29.8g
Zsír
205.9g
Víz
21.9g
Koleszterin
2.6g
Rost
6.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6531 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    4980 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    823.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A gombákat mossuk meg és vágjuk nagyobb darabokra, pár fej barna sampiont tegyünk félre.
  2. A felaprított lila hagymát és fokhagymát kevés olajon kezdjük el pirítani egy ág kakukkfűvel, ha üveges, mehet hozzá a gomba. Öntsük rá a fehérbort, és fedő alatt pároljuk kb. 5 percet, majd öntsük hozzá az alaplevet vagy vizet, dobjuk hozzá a maradék kakukkfűágakat.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük.
  4. Ez idő alatt elkészíthetjük a feltétet a leveshez. A napraforgó magot egy száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, és dobjuk rá a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk meg, szintén tegyük félre. Jöhet a felkockázott kolbász, szintén pirítsuk meg, és tegyük félre.
  5. Ha elkészült a gomba, vegyük ki az ágakat, és botmixerrel zúzzuk krémesre, a tejszínt öntsük egy tálba, és apránként keverjünk hozzá a levesből (hőkiegyenlítés), majd mehet az egész a leveshez. Egyet forraljunk rajta, ha szükséges, még ízesítsük. Szedjük egy tányérba a levesből, szórjuk meg a tetejét napraforgóval, kolbásszal, gombával és egy kis csilivel. Locsolhatunk rá egy keveset a kolbász zsírjából is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Ilyen hidegben mindenkinek jól esik egy testet-lelket melengető leves, ez pont ilyen. Mindenkinek bátran ajánlom. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Raviolileves

A szokásos raviolit most fogtuk és kicsit megvariáltuk, ugyanis egy szuper leves készült belőle, ami igazán átmelenget a hűvös időben. Pikk-pakk elkészül ez a tésztás leves, a Candy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!