Kakasherepörkölt kapros - juhtúrós galuskával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
10 dkg gomba
-
15 dkg füstölt szalonna
-
só ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
2 db hegyes erős paprika
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
A galuskához
-
2 db tojás
-
40 dkg finomliszt
-
3 ek tejföl
-
15 dkg juhtúró
1248
Kalória
57.7g
Fehérje
92.8g
Szénhidrátok
67.4g
Zsír
369.2g
Víz
260.1g
Koleszterin
6.9g
Rost
6.7g
Cukor
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pörkölthöz
-
250g kakas366 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
38g vörösbor32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
6 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6 kcal
A galuskához
-
28g tojás35 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
38g juhtúró106 kcal
-
23g kapor10 kcal
Összesen
1248
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pörkölthöz
-
1000g kakas1462 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
23 kcal
A galuskához
-
110g tojás138 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
150g juhtúró425 kcal
-
90g kapor39 kcal
Összesen
4984
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pörkölthöz
-
34.8g kakas51 kcal
-
3.5g gomba1 kcal
-
5.2g füstölt szalonna34 kcal
-
5.2g vörösbor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
3.5g paprika1 kcal
-
3.5g paradicsom1 kcal
-
3.8g hegyes erős paprika1 kcal
-
11.8g vöröshagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
A galuskához
-
3.8g tojás5 kcal
-
13.9g finomliszt51 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
5.2g juhtúró15 kcal
-
3.1g kapor1 kcal
Összesen
174
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 67.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1066.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 369.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 724 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 625 micro
Összesen
1248
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 230.6 g
Zsír
-
Összesen 269.5 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1040 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4267 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 280 mg
-
Kálcium 588 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 2167 mg
-
Nátrium 781 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 371 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 27 mg
Víz
-
Összesen 1476.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1129 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 267 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 460 micro
-
Kolin: 811 mg
-
Retinol - A vitamin: 511 micro
-
α-karotin 200 micro
-
β-karotin 2895 micro
-
β-crypt 510 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2502 micro
Összesen
4984
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 90 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
174
kcal
Elkészítés
A pörkölthöz
- A kakasherét kb. 5 percig forró vízben tartjuk majd a vizet leöntve, hidegvízbe tesszük, így könnyen megszabadíthatjuk a hártyától.
- A füstölt szalonnát felkockázzuk majd zsírjára sütjük, a szalonnát félretesszük és a zsírjában szalma sárgára dinszteljük a vöröshagymát.
- A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, összekeverjük, majd jöhet az apróra vágott gomba, paprika, paradicsom, fokhagyma, és a legvégén beleöntjük a vörösbort. Fedő alatt pároljuk (szükség esetén kevés vizet öntünk hozzá).
- 30 percnyi főzés után jöhet a megtisztított kakashere. Óvatosan összekeverjük és kb. 10 perc alatt készre főzzük.
- Közben a galuskát kiszaggatjuk, kifőzzük. Tejfölt, juhtúrót, az apróra vágott kaprot összekeverjük, és ebbe forgatjuk a leszűrt galuskát.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 60 perc
Sokan idegenkednek néhány állati alkatrésztől, például: a diszdó lába, az orra, a nyelve vagy a füle és a farka. Merre járt és mire használta az állat? Az általam felhasznált nyersanyag is hasonló reakciót váthat ki, de az előítéleteket félretéve érdemes megkóstolni, annak ellenére, hogy ritkán lehet hozzájutni.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!