r
Nosalty Logó

Kakasherepörkölt kapros - juhtúrós galuskával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Kakasherepörkölt kapros - juhtúrós galuskával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pörkölthöz

A galuskához

1248
Kalória
57.7g
Fehérje
92.8g
Szénhidrátok
67.4g
Zsír
369.2g
Víz
260.1g
Koleszterin
6.9g
Rost
6.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

Összesen 1248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

Összesen 4984 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    369.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    724 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 1248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.6 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4267 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    2167 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1476.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1129 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    2895 micro
  • β-crypt
    510 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 4984 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    90 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A kakasherét kb. 5 percig forró vízben tartjuk majd a vizet leöntve, hidegvízbe tesszük, így könnyen megszabadíthatjuk a hártyától.
  2. A füstölt szalonnát felkockázzuk majd zsírjára sütjük, a szalonnát félretesszük és a zsírjában szalma sárgára dinszteljük a vöröshagymát.
  3. A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, összekeverjük, majd jöhet az apróra vágott gomba, paprika, paradicsom, fokhagyma, és a legvégén beleöntjük a vörösbort. Fedő alatt pároljuk (szükség esetén kevés vizet öntünk hozzá).
  4. 30 percnyi főzés után jöhet a megtisztított kakashere. Óvatosan összekeverjük és kb. 10 perc alatt készre főzzük.
  5. Közben a galuskát kiszaggatjuk, kifőzzük. Tejfölt, juhtúrót, az apróra vágott kaprot összekeverjük, és ebbe forgatjuk a leszűrt galuskát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Sokan idegenkednek néhány állati alkatrésztől, például: a diszdó lába, az orra, a nyelve vagy a füle és a farka. Merre járt és mire használta az állat? Az általam felhasznált nyersanyag is hasonló reakciót váthat ki, de az előítéleteket félretéve érdemes megkóstolni, annak ellenére, hogy ritkán lehet hozzájutni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!