r
Nosalty Logó

Kakaós-sütőtökös csíkos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Kakaós-sütőtökös csíkos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    962 micro
  • β-crypt
    730 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 586 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3546.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.6 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    1058 micro
  • β-karotin
    5769 micro
  • β-crypt
    4380 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 3510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    353 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy evőkanál cukorral.
  2. A liszteket egy tálba töltjük. Beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a tojássárgáját, a margarint, és alaposan kidagasztjuk.
  3. A kidagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk.
  4. Az egyikhez adjuk a megsütött és villával pürésített sütőtököt. Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele 3 evőkanál lisztet. Jól összedolgozzuk.
  5. A másik tésztához adunk 2 púpos ek cukrozatlan kakaóport és 2 ek tejet. Ezt is jól összegyúrjuk.
  6. Mindkét masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  7. Két püspökkenyérformát kikenünk olajjal.
  8. Mindkét tésztát közel azonos méretre, téglalap alakúra kinyújtjuk.
  9. A sütőtökös tésztát lekenjük tejszínnel, ráfektetjük a kakaósat, és a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk. Szorosan feltekerjük, és középen kettévágjuk.
  10. Beletesszük a formákba. Meleg helyen további 45 percet kelesztjük.
  11. Lekenjük olvasztott margarinnal.
  12. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. (Én egyszerre sütöttem a kettőt.)
  13. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és kb. 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.
  14. Óvatosan kiborítjuk a formából, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 5177
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-sütőtökös csíkos kalács
Andi80_ 380 recept

Idén is készült sütőtökös kalács és még csíkos is, de most kakaós változatban, és egyből dupla adag. A tésztában lévő cukor és sütőtök ellenére nem egy édes kalács. Mi vajjal megkenve, és sonkaszelettel a tetején fogyasztottuk reggelire, tízóraira és uzsonnára. Aki édesebb szájú, nyugodtan csorgathat mézet rá, vagy akár egy finom lekvárral is kínálhatja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...