r
Nosalty Logó

Kakaós piskótarolád- liszt nélkül

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Wendy
Kakaós piskótarolád- liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2163.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    984 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.5 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 1693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 30 x 40 cm-es tepsit (a sütő gyári tepsijét) kibéleljük sütőpapírral, a sütőt bekapcsoljuk 190 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. (Célszerű szobahőmérsékletű tojásokat használni- könnyebben felverődik).
  3. A fehérjét robotgéppel felverjük lágyan, hozzátesszük a cukor felét, majd fényes, kemény habbá verjük.
  4. A cukor másik felét hozzáadjuk a tojássárgákhoz és 5 perc alatt robotgéppel habosra keverjük. Hozzászitáljuk a kakaóport és robotgéppel alacsony fokozaton összekeverjük.
  5. A kakós masszához adjuk a felvert tojásfehérjét és laza mozdulattal összekeverjük.
  6. A masszát széles pengéjű késsel szétterítjük a sütőpapírral kibélelet sütőlemezen.
  7. A piskótát 15-20 percig sütjük. (A sütő ajtaját nem szabad ezalatt kinyitni.)
  8. A sütési idő leteltével a sütőpapíros piskótát egy nedves konyháruhára borítjuk (sütőpapírral felfelé) és lehúzzuk róla a papírt (nem baj, ha némi rész ráragad).
  9. A lekvárhoz keverjük a rumot és a citromlevet.
  10. Rákenjük a baracklekvárt és a hosszabb oldalánál fogvamég melegen (!) feltekerjük.
  11. Így megvárjuk, míg kihűl, majd porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 37170
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stahl nyomán (Gyors édességek), liszt nélkül, percek alatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...